2015. november 11., szerda

Lefogják és ütik a magyar gyerekeket, nekik ez a szórakozás

Az alábbi videóban három gyermek beszél őszintén arról, hogy hogyan terrorizálták őket - ahogyan ők mondják - a "cigány iskolában". A verések, lopások és megfélemlítések (nem is beszélve az egyre többször a legkisebbek körében is előforduló szexuális zaklatásokról) tipikusan az iskolai erőszak összetevői, amelyek sajnos egyre inkább elterjednek az oktatási intézményekben. Gyakran tragédiával, maradandó lelki sérülésekkel végződnek, és ahogyan ebben a borsodi esetben is, nem az elkövetőket utasítják rendre, hanem az áldozatokat "menekítik ki" azok a szülők, akik megtehetik.


Az iskolai erőszak  problémája összetett, mert az elkövetők sokszor azokból az antiszociális családi légkörből származó gyerekek, akiknél az ilyen jellegű cselekedetek az otthon tapasztalt normákhoz igazodik. Miután főként cigány gyermekekről van szó, így sokszor sem az áldozatok, sem a tanárok nem mernek lépni, mert félnek a liberális véleménykontroll rassziszta bélyegétől, és sok esetben akár az elkövetők szüleinek, családtagjainak bosszújától is. Az iskolák vezetése pedig általában jobban fél attól, hogy "rossz híre" lesz az intézménynek, mint hogy folytatódnak az agresszív viselkedések.
Mi magunk is több olyan brutális esetről számoltunk be, amelynek kibeszélése és megoldása szinte mindig ott vérzett el, hogy a cigányság antiszociális rétegére jellemző viselkedési formákból fakadó bántalmazásokat helytelenül elvitték a liberális jogvédők a leegyszerűsített cigány-magyar ellentét felé, ahelyett, hogy őszintén és konstruktívan lépnének fel az áldozatok érdekében.

Ilyen védelmi mechanizmus például a szegregáció kérdése is, amely annak ellenére van démonizálva, hogy Dúró Dóra, a kulturális bizottság elnöke is többször leszögezte már, hogy ez "nem etnikai, hanem szakmai kérdés". A Jobbik politikusa szerint a spontán szegregáció káros hatással van az oktatásra, hiszen azokból az intézményekből, ahol például nagyobb az iskolai erőszak aránya, a szülők elviszik a gyermekeiket, ami viszont az oktatás színvonalának visszaesését eredményezi.
A probléma feloldásához vezető út egyik lépcsője lehetne az iskolarendőrség is, amely a nemzeti néppárt javaslatára jött létre, azonban ahogy arra a párt egyik képviselője, Farkas Gergely is felhívta a figyelmet, annak erőtlensége miatt nem ér el átütő sikert. Főként azért sem, mert a megoldás, hasonlóan számos bűncselekményekkel sújtott régióhoz, rendszerszintű kell, hogy legyen, egy-egy látványos intézkedéssel önmagában képtelenség megoldani.

Az iskolai erőszak kérdése égető, és mivel a társadalom talán egyik legkényesebb szegletét, a gyermekeket érinti, így nem csoda, hogy nemrég még a Facebookon is elindult egy kezdeményezés, amellyel civilek megpróbálják a figyelmet ráirányítani a problémára.

alfahir.hu

1 megjegyzés:

  1. Az nem igaz ,hogy nem lehetne véget vetni a dolognak ,, milyen cigányok ezek , talán pénzért cserébe teszik ? rendbe szedik majd őket a migránsok ha mi nem vagyunk képesek

    VálaszTörlés