2015. november 24., kedd

Hazaküldtek a sepsiszentgyörgyi sürgősségi osztályról egy nőt, mert nem tudott románul

 Nem tudott románul, ezért a sürgősségi orvos azt mondta menjen haza - állítja egy sepsikőröspataki nő, aki egy hete jelentkezett a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház, sürgősségi osztályán. Az esetet az egyik helyi lapba írta meg olvasói levélként, melyben állítja: “Aznap dr. Alina Braţu volt szolgálatban, és amikor kiderült, hogy csak magyarul tudom elmondani, mi a bajom, azt mondta, ha nem tudok románul, menjek haza”. A nevét is vállaló Majos Mária azt is elmondta: sokáig kellett várnia, míg egy nővér segített neki, lefordította a panaszát. Végül kapott kezelést, de azt is kifogásolta: mint írta a perfúzió lejárta után félórát kellett várakoznia, míg leszerelték a tűt.
Az ügyben megkerestük a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségét is, ahol kiderült: az ügyben nem tettek feljelentést. Az András Nagy Róbert üzenetét, Nagy D. István szóvivő tolmácsolta, aki elmondta: az ügyet nem jelentette a hölgy, semmiféle megkeresés, sem személyes, sem írásbeli nem történt, így pedig nehezen kontrollálható. A kórház vezetősége számára fontos, hogy bármilyen visszaélést, ellátás- megtagadást tapasztalnak a páciensek, azt jelezzék az intézmény vezetősége felé is.
Az ügyről tudomást szerzett a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat is, melynek munkatársai keresik a válaszokat. Megkeresésünkre elmondták: “az ilyen esetek elfogadhatatlanok és törvényellenesek. Reméljük mihamarabb sikerül felderíteni az ügyet és megnyugtató megoldást találni”. A jogvédő szolgálat soron következő hírlevelében más beszámol az ügyről, amennyiben sikerül kideríteniük, hogy mi történt pontosan.

Friss FM


7 megjegyzés:

 1. És az orvosi eskü? Vagy ott nem kell?

  Emberségből elégtelen. Gabipapa.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, románoknak olyasmi nem kell. Ők minden felett állnak.

   Törlés
 2. a dr.nő elfelejtette az esküt,vagy az a számára, csak olyan mint a divat, nem tartós?

  VálaszTörlés
 3. edesapam is miattuk halt meg mert nem foglalkoztak vele 46evesen elkelett temessem a sok segfej doktorok miatt.az ienek menyenek kapalni

  VálaszTörlés
 4. A korhazban kotelesek megtanuljana ugy magyarul mint romanu d.mindenhol a ket nyelv kotelesseg

  VálaszTörlés
 5. Amugy a korhaz mar csak ilyen jo multkor.en is jartam igy nagyon fajt a fejem egyik oldala 2hetet fajt gondoltam elmegyek a surgossegre hogy isten orizz nehogy komolyabb baj legyen.Bementem elmondtam a.panaszom es egyik brangader nagy idegesen feltette az E.K.G es megmerte a vernyomasom ami 70/40volt es agy csapkosva idegesen mondta hogy lehet hazamenniEgy doktorno felismert hogy eyik rokonom a surgossegen dolgozik mar hamar adtam egy perfuziot es irtak gyogyszert.Az ember a surgossegen megis halhat toluk

  VálaszTörlés