2015. november 29., vasárnap

Egy román politikus szerint a bukaresti tűzvész a magyarok műve volt, hogy kikiáltsák az erdélyi köztársaságot

Hajmeresztő összeesküvés-elmélettel állt elő egy román képviselő: szerinte Magyarországon tervelték ki a bukaresti tűzvészt, és véget akartak vetni a román demokráciának.

Vlagyimir Putyin és Angela Merkel is benne volt abban az összeesküvésben, aminek célja Románia feldarabolása volt – állította blogján Ninel Peia szociáldemokrata képviselő a Nol szerint. Mint írta, a Colectiv klubban történő tűzvészt budapesti egyetemi laboratóriumokban tervelték ki, a tragédia nyomán kitört tüntetések résztvevői közé pedig provokátorokat építettek azzal a céllal, hogy „ellenforradalmat robbantsanak ki”. Peia állítása szerint titkosszolgálati forrásokból úgy értesült, felgyújtották volna a belügyminisztériumot és a parlamentet is, véget vetve a román demokráciának.

Kikiáltották volna az Erdélyi Köztársaságot, de Ponta lemondott

Peia ennél is tovább ment: úgy vélte, Kolozsváron már készen állt egy politikusokból, üzletemberekből és értelmiségiekből álló csoport, és kikiáltották volna a „magyar irányultságú” Erdélyi Köztársaságot, míg Iasiban a Moldvai Köztársaságot.

„Egyetlen felelősséggel teli gesztus akadályozta meg az ördögi tervet, a parlament megsemmisítését és a haza végérvényes feldarabolását”, ez pedig Victor Ponta kormányfő lemondása volt Peia szerint.

A november 24-ei blogposztra a szociáldemokratákhoz kötődő Romania TV hívta fel a figyelmet, a Nol szerint pedig a tévé által meghívott vendégek egy része nem tartotta teljesen légből kapottnak a történetet.


4 megjegyzés:

  1. A Szabadkömüvesek és az Illuminattik is az összeesküdtek között voltak. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez hulye b*zdmeg :)) :)) Agyara ment a sok love...

    VálaszTörlés
  3. Ez a talpas egy rohadt alkoholista , de a gonoszabbikból , úgyhogy semmi értelme ezt komolyan venni

    VálaszTörlés