2015. október 24., szombat

A román hatalom kicsinyes bosszúja: lefoglalta a rendőrség a gyergyószentmiklósi őrtűzre szánt fát

A Gyergyószéki Székely Tanács alelnöke saját tüzelőjéből szállított mintegy húsz hasáb tűzifát a tiltakozás gyergyószentmiklósi őrtűzéhez, amikor a rendőrök megállították.

Árus Zsolt, a Gyergyószéki Székely Tanács alelnöke elmondta, egy nyitott rakterű gépkocsival szállított szombaton délután a háza udvaráról a saját tüzelőjéből mintegy húsz hasáb tűzifát a tiltakozás gyergyószentmiklósi őrtűzéhez, amikor rendőri intézkedés történt vele szemben. Elmondta, hazament a fa eredetét igazoló iratokért, de a rendőrség olyan szállítási iratot kért tőle, amivel nem rendelkezik. Hozzátette, a jegyzőkönyv kiállítása folyamatban van.

A Gyergyószéki Székely Tanács alelnöke hozzátette, már korábban a helyszínre szállította a tűzgyújtásra szánt kisebb fahasábokat, így a gyergyószentmiklósi lovas pályán sem marad el teljesen az őrtűzgyújtás.

Székelyföld „peremtelepülésein" több száz helyszínen gyújtanak őrtüzet szombat este a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) tiltakozó akciója keretében a régió önkormányzási jogát követelve.

MTI

2 megjegyzés:

  1. Semmi ok az aggodalomra, ez a sok őrtűzhöz képest, egy ! ettől még nagy erejű, és hatásos lehet a kezdeményezés! Isten áldja a székely Népet!

    VálaszTörlés
  2. Szerencsétlenek , kínjukban azt sem tudják mitévők legyenek --
    --akasszák föl magukat

    VálaszTörlés