2015. október 22., csütörtök

A román bemondó vezette a magyarellenes gyűlöletkórust


A sepsiszentgyörgyi kosaras lányok a bajnokság hétvégi fordulójában az ó-romániai Târgoviștébe látogattak - számol be a foter.ro erdélyi portál. A helyi szurkolók a Sepsi–SIC-et a következő atyai intelemmel fogadták: „tanítsátok meg gyerekeiteket, hogy szeressék Romániát”. Mondjuk ezt épp nem láthatták, mert a vendégeket csak a himnusz elhangzása után engedték be. Az érkező magyaroknak muzsikával is kedveskedtek. A csarnok a "Román zászlóaljak, keljetek át a Kárpátokon" című első világháborús katonadaltól zengett.

Az erdélyi szurkolók fülének már ismerősen csengett a minden meccsen, nagyromániás szekus nyuggertalálkozón és más soviniszta szeánszokon unalomig skandált rigmus is: „Afară, afară cu ungurii din țară!” ("Kifelé, kifelé a magyarokkal az országból!).
 
Az unikomot nem is ez jelentette. Hanem az, hogy az uszító gyűlöletkórust a hazai csapat hivatalos terembemondója vezette. Ionuț Marinról kiderült, hogy nem csak magyargyűlölő, de még idióta is. A fickó ugyanis a mocskolódó jelszavakat a magyar szurkolók mellől ordibálta a mikrofonba. A székelyek se maradtak adósai, alaposan megkergették a szpíkert akit csak a csendőrök mentettek meg egy emberes veréstől.
A szünetben aztán a târgoviștei ultrák előszedtek egy papírból készült székely zászlót, amit a bemondó a tömeg üdvrivalgása közepette megtaposott. A magyar lányok végül a lehető legnemesebb bosszút állva 66-65-re megnyerte a mérkőzést. A román nemzeti kosárlabda szövetség egyelőre természetesen egy szóval sem kommentálta a klub alkalmazásában álló terembemondó viselkedését.

alfahir.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése