2015. szeptember 20., vasárnap

Gheorghe Frunda: Az RMDSZ-nek le kellene vennie napirendről a székelyföldi autonómiatervezetét

A bíróság elé állított Victor Ponta miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadója is felszólalt azon a szemináriumon, amelyen Kelemen Hunor gyakorlatilag a bevándorlókat tette felelőssé a szövetség autonómia-politikájának semmilyensége miatt.

Frunda szerint a jelenlegi körülmények között nem lehet elérni, hogy nemzetközi nyomás nehezedjék a román kormányra az autonómia ügyében. Kijelentette: az RMDSZ-nek le kellene vennie napirendről a székelyföldi autonómiatervezetét, mert elfogadtatásának semmi esélye nincs a közeljövőben, és helyette a romániai régiók kialakítására kellene koncentrálnia.
Frunda György nem erőltetne az autonómiát
A halogatás kérdésében nagy az egyetértés az RMDSZ háza táján
A halogatás kérdésében nagy az egyetértés az RMDSZ háza táján


Hozzátette, ha sikerülne egy magyar többségű régiót kialakítani, nem lenne zavaró, ha ez a régió ugyanazokkal a jogkörökkel rendelkezne, mint az ország többi régiója. Kelemen Hunor jelezte, hogy nem aktuális az autonómiatervezet parlamenti beterjesztése, hozzátéve, hogy magát a benyújtási pillanatot taktikai kérdésnek tekinti.

[Forrás: vhegy.com]3 megjegyzés:

  1. pont most kellene nyomadt gyakorolninaz autonomiaval romániára s europára hogy torjenek essze s adjak meg...

    VálaszTörlés
  2. ezek a gecifejuek 25 eve nemis eroltetik az autonomiat egyetlen erdek amit vednek az a pozicijouk megvedese nem erdekjuk az autonomia.

    VálaszTörlés
  3. Az RMDSZ mióta megalakult élen járt magyarellenességben és az oláhság nyalásában.

    VálaszTörlés