2015. augusztus 30., vasárnap

Román műbalhé a székelyudvarhelyi rendőrautók miatt

A kép önmagáért beszél: mindenki láthatja a szörnyűséget!"Nagy port kavart" a Facebook román felhasználóinak körében a székelyudvarhelyi rendőrség magyar felirattal is ellátott járműveiről készült képsorozat. "Sokan" a felelősök megbüntetését követelik.

Az Evenimentul Zilei román lap beszámolója szerint sok helyi lakos felháborodását váltotta ki, hogy Székelyudvarhelyen a rendőrség egyes járműveire magyarul is ki van írva a hatóság neve. A felháborodás tárgyát képező járművek oldalán a Helyi Rendőrség felirat olvasható, ami érthető, figyelembe véve, hogy a város lakosságának 95 százaléka magyar ajkú, és csupán 2,5 százaléka román.

A kép önmagáért beszél: mindenki láthatja a szörnyűséget!


A román lap idézi a felháborodott helyiek és a mások hozzászólásait is. Ezekből kiderül, hogy sokan fel sem ismernék, milyen ország rendőrsége állítja meg őket törvénysértés esetén (annak ellenére, hogy a járműveken románul is fel van tüntetve: Rendőrség, azaz Poliția).

Megint mások az alkotmány megsértését sérelmezik, és a gyalázatot jóváhagyó tisztviselők megbüntetéséért kiáltanak, miközben mélyen sóhajtanak: hova jutott ez az ország?  

[ittHON.ma]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése