2015. augusztus 28., péntek

Félnek kitenni a SIC-matricát a háromszékiek

A következményektől tartva sokan nem merik kiragasztani az autójukra a SIC (Terra Siculorum–Székelyföld) feliratú autós matricát – adja hírül összeállításában Bíró Blanka a kronika.ro-n.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) arról számolt be, hogy válaszként a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal SIC-matricákért kirótt bírságaira, a hétvégén ingyen öntapadósokat osztogattak az autósoknak, melyeket helyben fel is ragasztottak a gépkocsikra, ám meglepetésükre sokan visszautasították az ajándékot. Mindössze húsz matricát sikerült kiosztani, számoltak be.

„Volt, aki attól tartott, emiatt beverik az autója ablakát” – olvasható az ifjúsági szervezet beszámolójában. „Elgondolkodtató, hogy sokan még ilyen apróságot sem mernek bevállalni Székelyföldért, ha a többség valóban így gondolkozik, nehéz lesz bármiféle autonómiát kiharcolni” – állapítják meg Facebook-oldalukon a vármegyések, akik arra biztatnak mindenkit, hogy használják a székely szimbólumokat. Ugyanakkor arról is tájékoztatnak, hogy a Fesztnyitva Webbót támogatásával folytatják az akciót.

Mint arról beszámoltunk, a megyei fogyasztóvédelmi hivatal a székely ízek után a SIC-matricákat is törvénytelennek minősítette és taxisokat bírságolt az öntapadósok miatt – írja a kronika.ro.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése