2015. augusztus 18., kedd

Évfordulós zászlórongálás (Nyujtód)


Második alkalommal gyalázták meg a nyujtódi székely zászlót. A szerző felvétele
Péntekről szombatra vagy szombatról vasárnapra virradóra Nyujtód központjában ismeretlen tettes felmászott a világháborús hősök templomtéren álló emlékművének bal oldali tartórúdjára, és egy éles ­tárggyal levágta az ott lengő székely zászlót, amelynek maradványai tegnap délelőtt még láthatóak voltak.
 
Pontosan egy évvel ezelőtt, augusztus 15-én vagy 16-án vágták le először ugyanarról a tartórúdról az egyik székely zászlót. Ezúttal sem történt rendőrségi feljelentés, Péter János, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) alelnöke nem látta értelmét a hatósághoz fordulni, inkább két egyforma zászlót adott át Lukács Lórántnak, a Nyujtódi Székely Tanács elnökének, aki legkésőbb ma felhúzza azokat. Érdeklődésünkre elmondta: hamarosan térfigyelő kamerát szereltet fel az emlékmű közelében, hogy azonosítani lehessen az elkövetőt.
A két székely zászlót a Nyujtódi Székely Tanács kezdeményezésére magánterületen vonták fel  ünnepélyesen 2013. április 21-én. A mostani a második alkalom, hogy meggyalázták a székely jelképet. Tegnap Péter János, az SZNT alelnöke sajnálatosnak ­tartotta, hogy megismétlődött az egy esz­tendővel ezelőtti provokáció.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése