2015. augusztus 11., kedd

A kézdiszentléleki cigányok nem bírnak magukkal: Most egy autó ablakát dobták be

 A napokban – a motoros megemlékezésre való tekintettel (lásd írásunk az 2. oldalon) – ismét megjelentek a csendőrök Kézdiszentléleken. Vélhetően azért, hogy a cigánysoron ne történhessen semmiféle atrocitás. Ennek ellenére egyik este kővel dobták be egy ott elhaladó autó ablakát.
Szombaton, kevéssel 22 óra előtt értesített telefonon a kézdivásárhelyi D. Sándor, hogy Szárazpatak irányából Kézdiszentlélekre beérve, körülbelül az ötödik háznál kővel hajították meg az autóját. Az anyósülés felőli ablak betört, csak a szerencsén múlott, hogy a felesége nem szenvedett sérülést. A férfi azonnal a kézdiszentléleki helyi őrsre hajtott, ahol eléggé sok idő eltelt, amire megjelentek a rendőrök felvenni a jegyzőkönyvet. Állításuk szerint Szárazpatakon falunapot tartottak, és ott tartózkodtak.
D. Sándor felesége keserűen mesélte: Magyarországról a Hargitán át tartottak hazafelé, egész út alatt nem volt semmiféle gondjuk, és pont otthonuktól pár kilométerre érte őket baj.
Honlapunkon korábban számos panaszt fogalmaztak meg olvasóink a szentléleki cigányokra, akik kővel dobálták meg a járműveket, azt is megjegyezték, megállni nem mertek, nehogy meglincseljék őket, mint a tavaly elhunyt Sebestyén Attilát.
(lob)

http://www.hirmondo.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése