2015. július 29., szerda

Festékkel öntötték le Kolozsváron Mátyás király szobrát


 Keddről szerdára virradóan festékkel öntötték le a kincses város főterén lévő Mátyás szobrot.
Feltételezhetően román nemzetiségű illetők szerda hajnalban meggyalázták Mátyás király szobrát Kolozsváron. Alapos indokkal feltételezhetjük ezt, mivel az előző években sokszor előfordult hogy, Kolozsváron nyíltan magyarellenes feliratok jelentek meg, többek közt olyanok hogy "halál a hazátlanokra" vagy "kifelé a magyarokkal az országból" Az utóbbi években egyre inkább megszaporodtak a magyar szobrok, műemlékek elleni aljas támadások. Ezen gaztettek mind azt bizonyítják, hogy a megszálló nemzet még ennyi idő eltelte után is úgy érzi, hogy ez a föld nem az övék és ilyen pitiáner módszerekkel próbálják bizonygatni saját maguknak és a világnak az igencsak demagóg és naiv elméleteiket.

Mivel a kolozsvári főtér minden szeglete be van kamerázva, illetve rendőri egységek is éjjel-nappal jelen vannak a területen ezért kíváncsian várjuk milyen hamar kapják el az elkövetőt, ha egyáltalán elkapják valamint mennyire példásan büntetik meg. Tudjuk jól, hogy soha nem szoktak előkerülni a magyar szobrok meggyalázói, viszont ha egy román emlékműnek esik baja, akkor a rendőrség pár nap alatt elfogja a tettest.

Ezúton üzenjük a rongálóknak, hogy ily aljas és pitiáner módszerekkel csak az ellenállásunkat erősítik illetve önmaguk elkeseredettségéről és tehetetlenségéről tesznek tanúbizonyságot!

HVIM erdélyi hírszolgálat


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése