2015. április 24., péntek

Fegyveres ukrán szervezet fenyegette meg a Jobbikot és a HVIM-et

 
 
Erőszak alkalmazásával történő megsemmisítéssel fenyegeti a kelet-ukrajnai harcokban részt vevő Karpatszka Szics (KSZ) nevű kárpátaljai nacionalista fegyveres szervezet a szerinte ellenséges magyar szervezetek és pártok Ukrajna területén működő aktivistáit, akik tevékenységükkel aláássák az ukrán állam tekintélyét. A nyilatkozat név szerint a Jobbikot és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat (HVIM) említi.

Önmerényletet kiáltanak

Az irreguláris alakulat közösségi oldalain csütörtök este közzétett és kárpátaljai hírportálok által átvett nyilatkozat szerint az utóbbi időben Kárpátalja területén több, a térség destabilizálására, mégpedig az ukrán lakosság és a magyar közösség közötti összetűzés kirobbantására irányuló provokáció történt, ami a konfliktusnak Ukrajna nyugati területeire való kiterjedésével fenyeget.
 
"Provokátorok festékkel fújták le egyes kárpátaljai magyar falvak helységnévtábláinak magyar feliratait. Ez nyilvánvaló provokáció Oroszország részéről, amely régóta készül arra, hogy lesújtson államunk hátországára, a mi Kárpátaljánkra" – olvasható a közleményben, amely szerint az ellenség által a térségben régen elkezdett információs háború most kezd lassan cselekvésbe átfordulni.
 
Néhány napja adtunk hírt arról, hogy az Ung-vidéken indult "nyelvháború" során több helyen rongáltak meg magyar feliratokat, de az elkövetők ismeretlenek maradtak. Az ukrán hatóságok az esetet követően ugyancsak destabilizációs kísérletről beszéltek, mintha a magyar feliratok rongálása csak az orosz-ukrán konfliktus óta létezne, nem évtizedes „hagyományig” nyúlna vissza.
 
Magyar bojkott Porosenko ellen
 
Még szerdán írtuk meg, hogy bojkott indult a Petro Porosenko ukrán elnök érdekeltségéhez tartozó, Magyarországon is kapható édességek ellen. A bojkott mögött egy Facebook oldal áll, de több szervezet is csatlakozott hozzá. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarok nehéz sorsára, és ehhez csatlakozott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), illetve a Betyársereg is.
 
A bojkott oka, hogy 2012 óta minden Roshen és Bonbonetti termék Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában van, így számos édesség megvásárlásával az ember anyagilag támogatja "azt a személyt, aki felelős több kárpátaljai magyar haláláért, illetve a jelen pillanatban is zajló sorozásokért" - tájékoztatta szerkesztőségünket a HVIM.

Halálos fenyegetés

"Közöljük, hogy a KSZ különleges rendeltetésű alakulat harcosai továbbra is figyelemmel kísérik a (kárpátaljai) helyzet alakulását, és reagálni fognak a megyében bekövetkező fejleményekre; az ukrán nép és államiság számára fenyegetést hordozó ukránellenes tevékenység folytatásának vagy eszmék terjesztésének feltárása esetén pedig kénytelenek lesznek erőszakhoz folyamodni az ellenséges magyar szervezetek és pártok (Jobbik és HVIM) Ukrajna területén működő, tevékenységükkel az ukrán állam tekintélyét aláásó aktivistáinak likvidálását és őrizetbe vételét illetően".
 


1 megjegyzés:

  1. Meg is érdemli a sorsát az ilyen nemzet ,,kár minden segítségért a nacionalista ukrán banda

    VálaszTörlés