2015. március 13., péntek

MPP: mondjon le a Kovászna megyei prefektus!

Forrás: hirmondo.ro
Felháborító és elfogadhatatlan a prefektus viselkedése. A kormánymegbízottnak munkaköri kötelessége lett volna ott lennie kedden, és átvennie a petíciót – mondta Kulcsár-Terza József. Az MPP Kovászna megyei elnöke szerint Sebastian Cucunak azonnal le kellene mondania.

– Egy ilyen emberrel nincs mit tovább tárgyalni, elveszítette az emberek bizalmát – fogalmazott a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki vezetője.

Amint jelentettük, Sebastian Cucu nem állt szóba március 10-én a küldöttséggel, amely bevitte a prefektúrára a kétezer ember által, a Székely Szabadság Napján elfogadott petíciót.

Az MPP elnöke beszámolt arról is, hogy kedden beidézték az Országos Diszkriminációellenes Tanács elé, mert a himnuszper néven elhíresült akció kapcsán (a kormánymegbízott ötezer lejre büntette a párt Kovászna megyei szervezetét, mert tavaly júniusban nyilvánosan énekelték a magyar himnuszt) feljelentést tettek a prefektúra ellen. A tanács meghallgatta érveit, és március 24-re beidézte a kormány képviselőjét, hogy megállapítsák: diszkriminálja-e a magyar nemzetiségű állampolgárokat az a jogszabály, amely megtiltja nekik, hogy bármikor elénekeljék nemzeti himnuszukat.

Erdély András
Székely Hírmondó

1 megjegyzés:

  1. A helyzet az ha lemond ,akkor van rá esély ,hogy egy még nagyobb disznó kerül helyébe ,, volt rá példa

    VálaszTörlés