2015. március 3., kedd

Már megemlékezni sem szabad? Megbüntetnék a "felbújtókat" ha Marosvásárhelyen tömeg gyűlik össze tizedikén

A marosvásárhelyi rendőrség vezetője szerint bűntetőjogi feljelentést tesznek a felbujtók ellen, ha március 10-én, a székely vértanúk kivégzésének évfordulóján tömeg gyűlik össze a vértanúk emlékművénél.
Valentin Bretfelean ezt az MTI kérdésére mondta el, azt követően, hogy kedden újabb megemlékezési kérelmet utasított el a polgármesteri hivatal illetékes bizottsága.

Tavalyi tüntetés

Az Agerpres hírügynökség szerint a kérelmet „Székely gárdához” köthető személyek nyújtották be, akik azonban nem jelentek meg, és nem is képviseltették magukat a bizottság ülésén, így nem lehetett velük a rendezvény részleteiről tárgyalni.      A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a múlt héten jelentette be, hogy a polgármester tiltását követően nem tart tömegdemonstrációt a Székely szabadság napján Marosvásárhelyen, de arra figyelmeztetett, hogy mindenkinek jogában áll egy szál virággal és gyertyával egyénileg leróni kegyeletét az emlékműnél.

Maszol.ro2 megjegyzés:

  1. Most olyant fogok írni, amit mindenki amúgy is tud: ha egyebet is akarunk, mint koszorúzni, és meghallgatni az Ej, mi a kő tyúkanyó című forradalmi verset, a nyugdíjasok protéziscsattogató, nosztalgiázó, szenilis révületében, akkor lépni kellene. Személyesen már tele a hócipőm a sok hülye szöveggel, tervekkel és hazug igéretekkel! Épp ideje megérteni, hogy pártállástól függetlenül, az összes dícső beszari vezetőnk eladott minket! Operett cselekvésből még soha nem született semmi! Már unom, hogy 25 éve tapogatjuk, mint tót a pinát! Még nem mindenki adta el magát Székelyföldön, mint egy 50 lejes kurva! Akit lekenyereztek, aki megalkuvó, aki prostituálódott, az álljon félre! Finggal nem lehet pirostojást festeni! Nyálas szövegekkel, előadásokkal s a júdáspénz zsebrevágásával nem lesz autonómia! Kedves elvtársak, minden társadalomban az árulásnak azonos a büntetése! Na, ki találjátok mi?

    VálaszTörlés
  2. Hát ez a magyargyűlölő fakabát sem él 200 évig , így még egy kis türelem

    VálaszTörlés