2015. március 13., péntek

Idén is bemocskolhatja Kolozsváron Március 15-ét a Noua Dreapta

Ők jobban ismerik a mi történelmünket is, miután megírták a sajátjukat


Idén is utcai megmozdulásra készül a magyar nemzeti ünnepen a szélsőséges Új Jobboldal (Noua Dreaptă) nevű szervezet Kolozsváron: megszervezik a VII. Avram Iancu emlékmenetet.

Közleményük szerint vasárnap délután háromkor gyülekeznek a Széchenyi téren, ahonnan átvonulnak a Főtérre, majd a Bocskai térre érkeznek, ahol ünnepi beszédekben méltatják a móc vezért. Az Új Jobboldal ugyanezen az útvonalon tartotta meg tavaly is a felvonulását a kincses városban.

Tavaly is gondot okozott, hogy az Új Jobboldal „rászervezte" az emlékmenetét a magyar ünnepségre. Kolozsváron a hagyományokhoz híven március 15-én 11 órakor kezdődik a gyülekező a Protestáns Teológia épülete előtt, az ünnepi felvonulás a Kossuth Lajos utca – Korvin Mátyás tér útvonalon zajlik, ezt követi az ökumenikus istentisztelet a Szent Mihály templomban, majd 14 órakor felvonulás veszi kezdetét a volt Biasini szállóhoz, ahol ünnepi műsorral emlékeznek meg a magyar szabadság napjáról.

Paprika Rádió

Kapcsolódó cikk, hogy mindenkinek világos legyen, hogy miért példakép számukra Ávrám Jankó, a közönséges tömeggyilkos:  http://www.magyarellenesseg.com/2015/02/a-roman-hatalom-nemzeti-host-faragott.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése