2015. március 30., hétfő

Beolvadásból Jeles díj Kovászna város önkormányzatának és Bihar megyei RMDSZ-es képviselőknek

Sajtótájékoztatón ismertette az idei év "díjazottait" a Minta elnöke, Tőke Ervin annak ürügyén, hogy Kovászna város önkormányzata megszavazott 19.000 lejt egy Avram Iancu szobor megépítésére és Bihar megyei RMDSZ-es képviselők román szalagos koszorúval tisztelegtek március 15-én a hősök emléke előtt.
A Minta állásfoglalása az említett ügyekkel kapcsolatosan:
Sokat gondolkodtunk az utóbbi napokban, hogy hogy kerültünk ide, hogy egy székely város ez évi legnagyobb kulturális tétele egy tömeggyilkosnak állit emlékművet és Nagyváradon a magyar közösség által magyar nevű képviselők román szalagos koszorúval koszorúznak.
Mi két esetet látunk lehetségesnek: vagy súlyos tudatlanságról van szó, vagy a szolgalelkűség és meghasonulás tetőfokával állunk szemben.
Mindkét esetben úgy gondoljuk, hogy ezek az emberek nem méltóak egy magyar város vezetésére, a magyar közösség képviselésére vagy, hogy magyarnak nevezzek önmagukat.
Nem tudjuk, hogy nagyobb bűnt lehet-e elkövetni a magyar közösség ellen mint amire vetemedett a kovásznai RMDSZ-es önkormányzati frakció.
Ennyi erővel az Avram Iancu szobra mellé fel lehet építeni egy emlékművet a gyilkos Maniu gárdának is és meghívni a Szárazajtán kivégzett magyarok leszármazottait az avató ünnepségre.
Mindezekért Beolvadásból Jeles díjat adományozunk Thiesz János kovásznai polgármesternek és a testület magyar nevű tagjainak.

Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg az idei március 15-ről sem Biharországban.
Szabó Ödön Bihar megyei parlamenti képviselő és Kiss Sándor Bihar megyei RMDSZ elnök nem átallottak idén piros-sárga-kék szalaggal koszorúzni.
Azon a napon amikor eleink életüket adták a szabadságért egy elnyomó hatalommal szemben ez a két ember egy másik elnyomó hatalom nemzeti színeivel koszorúzza meg azok emlékét. Azon elnyomó állam színeivel koszorúz mely nem tartja tiszteletben alkotmányos jogainkat, meg akarja szűntetni a magyar orvos es gyógyszerész képzést és üldözi anyanyelvünket a köztereken csakhogy az idei témákat soroljam.

Ez a két személy teljesen félreérti közéleti szerepét és meggyalázza eleink emlékét valamint nemzeti ünnepünket.
A fent felsorolt személyek nem méltóak a székely es magyar közösséget képviselni mivel szolgalelkű tettekre, meghasonulásra és nemzetgyalázásra használják közösségi felhatalmazásukat.

http://szekelyfold.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése