2015. március 6., péntek

Akiknek bármit lehet: A Noua Dreapta provokációra készül március 15-én Aradon

Az Új Jobboldal (Noua Dreaptă) szélsőséges román szervezet aradi képviselői is kivonulnának a Megbékélési parkba, a március 15-i megemlékezésre. Az aradi alakulat beadványában azt kéri a polgármesteri hivataltól: engedélyezzék „az 1848-ban elesett 40 000 román emlékére” szervezett megemlékezést számukra.

Bognár Levente aradi alpolgármester a Nyugati Jelennek ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, kérni fogja a szakbizottságtól, hogy ne adjanak helyt a magyar nemzeti érdekeket sértő kérelemnek.

„Arra kértem a bizottságot, hogy vegyék figyelembe, hogy ez a magyar közösség ünnepe, ugyanúgy, mint október 6-a, a felvonulással egyértelműen megzavarnák a mi békés megemlékezésünket. A Szabadság-szobor nemrégiben történt meggyalázása után semmi szükség arra, hogy tovább rontsanak a város együttélési hangulatán” – mondta az alpolgármester. (Egyébként a szoborgyalázó tetteseket még nem sikerült azonosítani.)

És hogy a parknál maradjunk, egyre többen jelzik, hogy gyalázatos a mostani kinézete. A két szobor körüli terület teljesen el van hanyagolva, a kövek között burjánzik az erős gyökeret vert gaz, a medence burkolata töredezett, vizén temérdek szemét úszik és még sorolhatnánk. Az is felháborító, hogy ezért külön szólni kell(ett) a polgármesteri hivatal illetékeseinek, akiknek egyébként feladatkörébe tartozik a zöldövezetek, parkok, közterületek rendszeres felügyelete, karbantartása! (Ha már az aradiak képtelenek vigyázni környezetükre!) Érthetetlen, hogy miért az alpolgármesternek kell „emlékeztetni” az illetékes osztály vezetőit ezekre a teendőkre. Tudjuk, hogy bizonyos jogi akadályok miatt most sem kezdődhet el a Megbékélési park modernizálása, kibővítése, néha-néha azonban ildomos lenne kicsit kipofozni a teret. Különösen most, hogy lassan beköszönt az igazi tavasz és a környéket egyre több turista fogja látogatni. Szép is lesz, ha a magyarok ilyen lepusztult környezetben kényszerülnek majd koszorúkat elhelyezni. Arról nem is beszélve, hogy milyen benyomást kelt majd a magyarországi vendégekben a park állapota. És ezért is mi fogunk szégyenkezni.

Az alpolgármester hangsúlyozta: intézkedni fog, hogy még az ünnepség előtt hozzák rendbe valamelyest a park területét. 

[Forrás: nyugatijelen.com]
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése