2015. március 30., hétfő

Abszurdisztán 2015: Egy ország ahol el kell tűrnöd ha kirabolnak

 
 
Magyarországon, ha netán azon gondolkodna, hogy megpróbálná megvédeni a saját értékeit, véletlenül se tegye! Legalábbis, ha jót akar magának, ne! Hagyja inkább kirabolni, vagy kifosztani magát. Így olcsóbban megúszhatja, ha esetleg védekezik, még börtönbe is kerülhet. A jogszabályok legfőképp a rablókat védik, az áldozatnak kuss a neve. Végül is, a bűnözőknek is meg kell élniük valamiből. A Kolosy téri motoros rablás áldozata, Andrea is csak az értékeit védte, most azonban gyilkossággal vádolják. Abszurdisztán 2015. 
 
Nagyjából így summázhatnánk annak a nőnek az esetét, akit még 2012 decemberében rabolt ki két motoros bandita Budapesten a Kolosy tér közelében. Nem egyedi estről volt szó. Egy 5-6 főből álló motoros banda a dugóban várakozó autókra specializálódott. Módszerük az volt, hogy betörik az autó ablakát, és kiemelik az ülésen hagyott táskát. Párban dolgoztak, és forgalmas csomópontoknál csaptak le. A piros lámpánál lassan előrecsoszogva, szinte lábbal hajtva választották ki a célpontot. A rablás pillanatok alatt lezajlott. A motorral a sorok között gyorsan kereket oldottak, az autós meg ottmaradt értékei nélkül, bezúzott ablakkal a dugóban.
A bátor rablók kizárólag egyedül utazó női sofőröket választottak ki. Tudták, hogy tőlük kell a legkevésbé félniük.

2012 decemberében Andrea, a két gyermekes családanya is a rablók áldozata lett. Egy hatalmas durranást hallott, majd minden tele lett üvegszilánkokkal, ezután pedig döbbenten nézte, amint egy motor, két férfival, elhajt a táskájával. Ebben volt minden értéke, a gyermekei fotója, s a férjétől kapott karkötője. Elhatározta, hogy visszaszerzi. Az üldözés vége az lett, hogy összekoccant az őt kifosztó motorosokkal. Az egyik többszörös visszaeső bűnöző azonban nem élte túl a kalandot.
Az ügy lassan két éve húzódik, úgy tűnt, végre elkezdődhet a tárgyalás. Ám az ügy bírája úgy találta, hogy nem halált okozó közúti veszélyeztetés történt, hanem emberölés. Így az értékeit védő családanya a vádlottak padjára került az életben maradt motoros mellé. A mellé a többszörösen büntetett férfi mellé, aki kirabolta, majd a baleset után társát hátrahagyva elegánsan elmenekült a helyszínről. Közben a periratokból, a rablópáros elhunyt tagjának hozzátartozói az összes személyes adatához hozzájutottak. Ezután már életveszélyes fenyegetéseket is kapott.
Az már csak hab a tortán, hogy a balesetben életét vesztett motoros rabló élettársa beperelte, mert ura már nem tud védtelen nőket kifosztani, továbbá egyedül kénytelen nevelni gyereküket és emiatt nehéz anyagi helyzetbe került. Ez szerencsére már a bíróságnak is sok volt, elutasították a keresetét. De ha Andreát jogerősen elítélik, akkor újra próbálkozhat.  Bizonyára fog is...

alfahir.hu


1 megjegyzés:

  1. Mikor mennek emberek ezrei ez ügyben az utcára ?Vagy már nem is élnek Magyarországon magyarok ?

    VálaszTörlés