2015. március 16., hétfő

A magyar holokauszt, aminek nincs emlékéve

A XX. század legfényesebb temetésében volt része Josip Broz Titó kommunista vezetőnek, aki délvidéki magyarok tízezreinek kínhaláláért felelős.Ahogy a múltban, úgy jelenben is folyamatos tömeggyilkosság áldozata a magyar nemzet, hiszen a nyugati kapitalista társadalom pénzemberei, befészkelték magukat pártok és kormányok mögé. Rajtuk kívül nem születhetnek vezetők és nem alakulhatnak pártok. A pénz és a regisztrált létünk által folyamatos ellenőrzés alatt tartanak minket. És ha nem az általuk meghatározott, minimális anyagi létet nyújtó utat járjuk, akkor addig éheztetnek, amíg megtörik a test, és feladja az ész az eszmét. Ha pedig valaki egy olyan eszme élére áll, amit a háttérhatalom által vezetett pártok - keresztényi vagy más tiszta eszmék mögé bújtatott, de számunkra meg nem értett -, törvényre hívnak, akkor azt a mélyen titkolt rákos daganatokat és egyéb betegségeket okozó sugárzás vagy éppen injekció által teszik el láb alól. Holokauszt ez is, amiről nem tudunk. Talán majd 100 év múlva!

De térjünk most vissza a múltra, és szakadjon meg picit a szívünk, mert az néha jó, hogy holnap újra talpra tudjunk állni. 

Harmincnégy éve egész Jugoszláviát letaglózta, amikor 1980. május 4-én meghalt az ország első számú vezetője, Josip Broz Tito. Vasárnap volt, az állami televízió épp a Hajduk Split és az FK Red Star meccsét közvetítette, amikor a 41. percben leállították a mérkőzést és a hangosbemondón közölték a hírt. A tömeg és a játékosok is zokogásban törtek ki – írja a MyBalkán blog.

Mindenki kedvence

Utolsó útjára saját luxusvonata, az úgynevezett Kék Vonat szállította Ljubljanából Jugoszlávián keresztül Belgrádba. Az állomásokon, ahol a vonat elhaladt, gyászoló tömegek búcsúztak vezetőjüktől a zuhogó esőben. Temetése hatalmas politikai és médiaesemény volt: soha korábban nem vett részt egyszerre ennyi magas rangú politikus, államfő gyászszertartáson. Összesen 127 ország 209 delegációja jelent meg Perutól Szudánon át Venezueláig. A temetésen 4 király, 31 államelnök, 22 miniszterelnök, 47 külügyminiszter és ismert személyiség vett részt. Magyarországot Kádár János pártfőtitkár képviselte. A belgrádi Képviselőházban felállított ravatala előtt százezrek rótták le kegyeletüket.

A Balkánon ma is úgy vélik, "Titót mindenki szerette". Országába egységet és jólétet hozott, külpolitikájában elhidegült a Szovjetuniótól és az el nem kötelezettség volt az irányadó, amiért Jugoszláviát a második Svájcnak is nevezték. Előszeretettel fogadták a nyugati országokban is, találkozott John F. Kennedyvel és Jimmy Carterrel, közben rendszeresen közös kongresszusokon vett részt Fidel Castroval is – sorolja a MyBalkán.

Mészárlás Újvidéken és a vérbosszú

Josip Broz Titót ennek ellenére nem lehet feddhetetlenséggel vádolni. Ha közvetlen parancsot nem is adott rá, partizánjai mindenképpen az ő tudtával gyilkoltak meg több tízezer bácskai magyart a második világháború végóráiban. A történet viszont 1941 áprilisában kezdődik, amikor a Magyar Királyság ismét birtokba vette a Trianonban elszakított déli területek egy részét. Komoly partizánháború kezdődött, amely év végére már-már a magyar közigazgatás működését veszélyeztette. Ezért rendelték el januárban a hírhedtté vált razziát, amely a végletekig elfajult. A magyar hatóságok két hét alatt több mint háromezer, többségében szerb civilt gyilkoltak meg.

Alig telt el két év az értelmetlen újvidéki mészárlás után, megkezdődött a bosszú. 1944 októberében a délvidéket a Vörös Hadsereg és a nyomában érkező, Tito vezette Népfelszabadító Hadsereg foglalta el. A kommunista pártvezetés pedig a kollektív bűnösség elve alapján a sváb és a magyar lakosságot kiáltotta ki legfőbb ellenségnek. Borzasztó öldöklés kezdődött 1944-45 telén: Tito partizánjai lakóhelyükön vagy gyűjtőtáborokban magyarok és németek tömegeit kínozták és gyilkolták meg.

Elképesztő kegyetlenség

Az úgynevezett délvidéki mészárlásnak a becslések szerint mintegy 40 ezer magyar esett áldozatul. Egyszerre volt ez etnikai tisztogatás, bosszú az újvidéki gyilkosságokért és a gyűlölet, a kegyetlenség tobzódása. Volt, hogy tíz-tizenöt embert acélhuzallal egymáshoz, majd gyűrű alakban egy szénakazal köré kötöztek és a szénát meggyújtották. Élve nyúztak és sütöttek meg embereket, a papok hátából kereszt alakban nyúzták le a bőrt, nemi szervüket tépték és taposták.

Fogóval tépték a körmöket, szó szerint megpatkolták az áldozatot, vagy kettéfűrészelték, és kedvelt módszer volt a karóba húzás is. Arra is volt példa, hogy egy egész családot kötöztek egymás mellé, és lassan csúsztatták őket a fűrészgép fogai közé. A felnőtt férfiak mellett nők, gyerekek, csecsemők és aggastyánok is tömegesen estek áldozatul – a tragikus eseményekről Cseres Tibor: Vérbosszú Bácskában című könyve az interneten is olvasható.

Bencze Attila: Pólus Online 


17 megjegyzés:

 1. 1389. június 28. A törökök szinte megsemmisítették a szerbeket. Az első rigómezei csata során. Milyen kár, hogy nem végeztek teljes munkát! Így maradhatott meg a pánszlávizmus egyik szítója és a magyar ellenes szerb horda,olyannak, amilyenek. A szláv mégis mit jelent?: angolul van egy szinonimája: SLAVE !

  VálaszTörlés
 2. Hát annyi év után akadt egy vezető aki kimondta a bocsánat szót -- ez is valami ,, a békés nyugalomért

  VálaszTörlés
 3. Amit honvédeink végeztek, az nevezhető razziának vagy tisztogatásnak a törvényen kívül álló, fegyveres partizánok ellen. Igaz kb. 600-700 többségében szerb civil is áldozatul esett a razzia elharapózásának, ez hozzávetőlegesen egy zs. telepesek által lebombázott arab falu lakosságának felel meg nagyságrendileg.
  Viszont a szerbek kifejezetten és kizárólag a fegyvertelen magyar lakosságot gyilkolták meg szadista módon, magyarságuk miatt. A magyar áldozatok száma több tízezerre tehető. Ez már nevezhető háborús bűnnek(amiért nem állt senki Nürnberg-ben), de hívhatjuk magyar népirtásnak, magyar holokausztnak is. Sajnos a kettős mérce és a hazugság hívei elfelejtenek beszélni az érem másik oldaláról...Sőt, annak akinek tudtával a vérengzés végbement, Tito-nak a XX. század legfényesebb temetésében volt része!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "Márpedig elrendelem, hogy a Magyarok ki IRTASSANAK!"
   Ismerős? A Mai napig érvényes!

   Törlés
  2. Pozsony 907 Júl 04 (Hátha van aki nem tudja)

   Törlés
 4. Pontosítanék előző hozzászólásomhoz: 800-900 szerb civil áldozat volt. Mi ne legyünk olyanok, mint ők, hitelesen mutatjuk be mindkét oldalát az érmének.

  VálaszTörlés
 5. Ez mind a feledés homályába merült,sajnos!Viszont,ha zsidók lettek volna,minden nap és nem pusztán 3 naponta lehetne holokausztozni!!!

  VálaszTörlés
 6. Ne túlózzuk a délvidéki razziát: a szerb nacionalista csetnikek, terrorista partizánok, kommunista zsidók, kegyetlen, alattomos támadásokat végeztek magyar rendőrök, katonák ellen, méghozzá ezeréves magyar földön, ahova ők, mint menekültek kerültek a XVII-XVIII. század fordulóján.
  Minden ország, katonaság ilyenkor megtorló razziákat végez, talán a mai szent terrorizmus ellenes hadjárat miről szól, amelyet a demokrácia és az emberi jogok (SIC !?) nevében végeznek?
  Ennek során, Amerika és Izrael által hány ártatlan civil (gyerekek, asszonyok) esik áldozatul Palesztinában, Irakban, Afganisztánban, stb.? Ráadásul, ezek nem a saját területükben történik, hanem általuk megszállt területen, az őslakók ellen.
  A 3000 ezernyi halott között valóban mennyi volt az ártatlan, amely nem fogott fegyvert a magyarok ellen, vagy támogatott terroristákat? Úgy érzem, mintha itthon úgy írnak mindig, mintha mind a 3000 szegény ártatlan lett volna. A háborúban és most, mások (szovjetek, németek, angolok, amerikaiak) sokkal nagyobb kivégzéséket végeztek, végeznek, semmilyen következmény nélkül. Magyarország volt az egyetlen, amely a túlkapásokért katonai bíróság elé vitte az állítólagos felelősöket.
  Mondhatnánk úgy is (a mai uralkodó ideológia szerint), a délvidéki razzia a terrorizmus elleni jogos harc során történt, amelyben ártatlan civilek is áldozatul estek (kérdés, mennyien?).
  A különbség az, hogy a szerbek nem fegyveres terroristákat gyilkoltak a leg kegyetlenebb módon, hanem fegyvertelen magyar embereket (ez igazából egy etnikai tisztogatás volt, és itt nem is említjük a szerencsétlen német (sváb) lakóságot).
  Uraim! Hagyjuk már abba az önsanyargatást, a bűntudat gerjesztését, sokkal borzasztóbb dolgok miatt senki más sem teszi (például Amerika Hirosima és Nagaszaki, Izrael Deir Jasin és Gaza miatt, de sorolhatnám ezrével).

  VálaszTörlés
 7. orbán csak nyald a szerbek seggét mert jó barátok ,amugy te magyaremberek érdekeit képviseled.

  VálaszTörlés
 8. Az összetákolt Jugoszlávia , Cseszlovákia , az első alkalommal szétesett ! Minket ott pusztítottak ahol értek mégis tölünk kérnek segítséget nofátlanúl minden problémájukra ! pl. délvidéki háború, migráció stb. !!!

  VálaszTörlés
 9. Miért kel elfogadni a bocsánatot gyilkolásárt?????

  VálaszTörlés
 10. Kizárólag idegenek holokausztjára emlékezünk, holott nekünk is voltak, s vannak kegyetlen népirtásban szenvedő halottaink szép számmal. Az orosz gulágok, a hitleri munkatáborok áldozatai mellett emlékezzünk honfitársainkra is, ha a múlt hibáiból tanulni akarunk, és nem teljesen megsemmisülni !

  VálaszTörlés
 11. Igazságot a Magyarságnak !!!!!
  Szemét féreg világ !!!
  Átkozott legyen aki a MAGYART üldözi !!!!
  Éljenek a MAGYAROK !!!!

  VálaszTörlés
 12. edes anyam magyar,apam horvat es nagyon borzastto hogy mi mind tortent iten
  sirni kelene da mar nincsen konyem se ra
  aszt akarnam hozaadni hogy edes anyam nagybatyat,opapam batyat es megoltek
  egy no,julkanak nevezte negyon elvezet eben da megjelent egy szovjet tiszt es rakialtot hogy hagyak aba,es aszt kerdeszte hogy ezert e kuldte a sztalin elvtars a segitseget hogy ti a civileket gilkolyatok
  remelem hogy el tudjatok olvasni aszetet,bocsi,en magam tanultam magyarul irni es olvasni

  VálaszTörlés
 13. Sajnos minket mindig is ki akarták irtani és ez a mai napig így van, jó lenne már fel ébredni össze fogni, és oda csapni. Sajnos a Magyarság meg van osztva, mert tudják hogyha egyszer össze fog a Magyar nekik annyi lenne.

  VálaszTörlés
 14. Sajnálatos, de a történelem gyilkosságok sorozata, akár a barbár időket nézzük, akár a keresztény időket! Az 1849 es szabadságharcunk talán máskép végződik, ha Szerbia nem foglalja le a Magyar hadsereg jelentős részét, azzal, hogy ellenünk harcoltak,, holott az ő szabadságukért is küzdöttünk! Ocsmány dolgok sorozatai történtek, történnek ma is, az egész világ, egy pár "ember" irányítása alatt van, és a pénz az úr! Ha lenne Isten, már véget vetne ennek, de kételkedem a létezésében,vagy ha ez tetszik neki, akkor inkább ne is jöjjön el soha!

  VálaszTörlés