2015. február 2., hétfő

Újabb három kárpátaljai magyar fiú életébe került a háború, a magyar kormány hallgat

A kép csak illusztráció
Legalább két, de az is lehet, hogy három újabb magyar áldozata van a Donbaszban folyó harcoknak - derül ki az elmúlt napokban elesett ukrán katonák listájáról.
A 38 nevet egy helyi orosz nyelvű portál közölte. A halottak származása természetesen nincs feltüntetve, és erről az ukrán szervek sem adnak ki semmilyen statisztikát. Így elsősorban a nevek alapján lehet következteti arra, ki lehet magyar, vagy részben magyar származású. A szombaton nyilvánosságra hozott listán szerepel Kovács Dimitrij, Magyar Alekszandr (Magyar Sándor), és Takács András Jevgenyejevics.

A lista még messze nem teljes, hiszen a debalcevoi katlant, ahol elestek, az orosz felkelők már körbezárták, így onnan a halottakat már nem tudják kiszállítani, így azonosítani sem. A halottakat Dnyetropetrovszkban helyezték temették el. A magyar fiúk így egyelőre szülőföldjüktől több mint ezer kilométerre nyugszanak.

A Karpatskij Objektiv nevű ukrán portál által múlt pénteken közölt statisztika szerint Kárpátaljáról arányosan kétszer annyi fiatalt hívnak be, mint az ország megyéiből. Az összeállításból kiderül, hogy az 1,2 milliós Kárpátalja megyéből 2500 fiatalt rántanak be a seregbe, ez a lakosság 0,24%-a. Ugyanez az arány országosan 0,11%. Hasonlóan magas arányszámot csak a nyugat-ukrajnai Voliny megyében találunk, ahol viszont a lengyel kisebbség van jelen.

http://alfahir.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése