2015. február 6., péntek

Hazudozik Marosvásárhely román polgármestere

Marosvásárhelyen nincs szükségünk provokátorokra, nincs szükségünk furcsa, sértő rendezvényekre, ezért csakis a tavalyihoz hasonló keretek között tarthatja meg a Székely Nemzeti Tanács a székely szabadság napját – nyilatkozta csütörtök déli sajtótájékoztatóján a város polgármestere, Dorin Florea.
florea_sajtaj_2_b 
Dorin Florea. Nem akarja, hogy „pár semmirekellő” feszültséget keltsen a magyarok és románok között

Florea azt mondta, tárgyalt a szervezőkkel és elmondta, hogy a városháza engedélyt ad nekik, hogy a Székely Vértanúk emlékművénél ünnepeljenek, sőt a Mihai Eminescu-házat is a rendelkezésükre bocsátja, ha kulturális műsort szeretnének szervezni, de a főtérre az esetleges petícióval csakis tíz személy jöhet be.

„Se magyarnak, se románnak, se cigánynak nem engedem meg, hogy a városban élő más nemzetiségűeket megsértse, így senkinek nem engedélyezek olyan tiltakozó felvonulást, amely provokál, sért. Emlékezni, ünnepelni lehet, de a felvonulást nem engedélyezem. Ha mégis fel akarnak vonulni, az törvénybe ütközik, és a karhatalmiak intézkedni fognak. Nem engedhetem meg, hogy Marosvásárhelyen pár semmirekellő újra macska-egér viszonyt alakítson ki a magyarok és románok között” – mondta a városvezető, aki azt is kifejtette, hogy jobb lenne, ha mindenki saját városában ünnepelne, tiltakozna, s nem jönne más megyébe, más településre.
Kifejtette, hogy ő sem megy tiltakozni amiatt, hogy milyen középkori állapotok uralkodnak nagyapja szülőfalujában, a Sepsiszentgyörgytől csupán 12 kilométerre levő településen, amelyet a magyar vezetők teljesen elhanyagoltak.

Egyértelműen hazudozik Dorin Florea polgármester ugyanis tavaly engedélyezte a nyíltan magyargyűlölő Noua Dreapta és Vatra Romaneasca magyarellenes tüntetését Marosvásárhelyen, amely kizárólag a magyarság ellen volt megszervezve, valamint a Noua Dreapta is felvonulhatott 2010-ben December elsején magyarellenes transzparensekkel és bekiabálásokkal. Büntetésekkel fenyegeti azokat akik a tiltás ellenére felvonulnának a Székely Szabadság napján, úgy tűnik, hogy a román törvények ilyen esetekben csak a magyarságra érvényesek, mivel Sepsiszentgyörgyön többször is felvonult a soviniszta Noua Dreapta engedély nélkül, bármiféle következmény nélkül, sőt a xenofób magyargyűlölő rigmusok miatt sem kaptak bűntetéseket a Dec 1-es "ünneplésük" után, az egyértelmű bizonyítékok ellenére sem. Nem úgy mint a HVIM tagjai akik csupán annyit tettek Marosvásárhelyen , hogy éltek a polgári engedetlenséggel és nem voltak hajlandóak a járdán bégetve vonulni mint a birkák. A vak is láthatja a román hatalom gusztustalan magyarellenességét és kettős mércéjét, a magyargyűlölő románok jöhetnek provokálni mocskolódni bármelyik székelyföldi városba, legyen az Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda vagy Marosvásárhely, de a magyarok saját ősi földjükön, Székelyföldön nem tarthatnak békés felvonulást a Székely Szabadság napján idén sem, milyen szabadság ez? Ez diktatúra.

Székelyhon nyomán Magyarellenesseg.com1 megjegyzés:

  1. Hát ennek a sovén fickónak az apja a betelepülő Moldvából,, ismerős , az öreg még nem volt magyarellenes , kussolt , de a fickó már minden lében kanál lett ahol egy magyarellenes szó elhangzott

    VálaszTörlés