2015. február 9., hétfő

A marosvásárhelyi bíróság ítélete szerint a székely zászló reklámzászló amely legfeljebb 30napig lehet kint még magánházakon is !

A székely zászló reklám zászlónak számít amelyet nem lehet kirakni közterületre, csak a törvények szabta feltételekkel. A Marosvásárhelyi bíróságon megnyerte a pert a Helyi Rendőrség, amely 2013-ban azért büntetett meg egy szervezetet amiért az székely zászlót helyezett ki egy magánházra Marosvásárhelyen.

További képek a bírósági ítéletről Dan Tanasa blogján


 2013 Decemberében, az "E.M.NT. Egyesület" nevű szervezet, amelyet Tőkés László vezet, 30.000 lejes büntetést kapott a Marosvásárhelyi Helyi Rendőrségtől, amiért törvénytelenül helyezte ki a székely zászlót a szervezet székhelyének épületére. A szervezet megtámadta az ítéletet és a büntetés eltörlését kérelmezte. A marosvásárhelyi bíróság ítélete világosan kimondja, hogy a székely zászló kihelyezése közterületen, beleértve a magánházakat is, a 185/2013 -as törvény hatálya alá tartozik, vagyis a székely zászló egy reklám zászló és csak bizonyos feltételek mellett lehet kihelyezni. A 185/2013 számú törvény szerint reklámzászlót legfeljebb 30napig lehet kihelyezni.

forrás: a magyargyűlölő dan tanasa blogja.1 megjegyzés: