2015. január 24., szombat

Ünneplésnek álcázott magyarellenes provokáció Sepsiszentgyörgyön: Dnyesztertől a Tiszáig terjedő Nagy-Romániáról álmodoztak a románok

 Sepsiszentgyörgyön megközelítőleg 300 román nemzetiségű ünnepelte Moldva és Havasalföld egyesülésének a 156-ik évfordulóját. A szervezők között ott volt az a fiatal román aki tavaly Március 15-én egy román zászlóval pózolt és provokálta a helyi magyarságot, majd akit áldozati bárányként, hősként magasztalt a magyarellenes román sajtó. Amint azt sejteni lehetett az ünneplés nem telt el magyarellenes provokáció nélkül, a felvonulás célállomásánál videó készült arról, amint az egyik román szónok a Mihály Vitéz szobor előtt Nagy-Romániát követeli , amely a Dnyesztertől a Tiszáig tartana. A prefektúra épületével szemben lévő Székelyföld táblától sem fértek el az ünneplők, eltakarták azt egy nagy méretű román zászlóval.

Így "ünnepeltek" a románok Sepsiszentgyörgyön

Köztudott, hogy az első világháború után a románok nem csak Erdélyt szerették volna megkaparintani, hanem Magyarország Tiszáig terjedő részét is, még a magyar városok nevét is átnevezték, így lett volna Debrecenből "Debretin" és Szegedből "Seghedin". A román provokációról rögzített videót, a helyi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai készítették, akárcsak December elsején. A román politikusok mindig azt hangoztatják, hogy a székelyföldi autonómia lehetetlen mert Románia egységes és oszthatatlan, de úgy tűnik az már nem jelentene gondot ha Magyarországtól kéne még egy kis területet ellopni.


Magyarellenesseg.com / HVIM Sepsiszentgyörgy3 megjegyzés:

 1. ...Dnyesztertől a Tiszáig....?!?''Aldasos''tevekenysegeteknek mar megvan a (szinte)jovatehetetlen nyoma Erdely szerte....

  VálaszTörlés
 2. Sokat akar a szarka, csak nem bírja a farka. S a székely Pisti,János vagy Pali bá meg erre azt mondaná: "Üj, le tokány, ne rotyogyj!"

  VálaszTörlés
 3. Csak az az érdekes hogy nem tudják honnan indultak el.Csak arra kérnék mindenkit
  hogy oda menjen kérni és véleményt nyilvánítani ahol gyertyát gyújt a dédnagyapa
  sírjánál. Akkor lehet Erdélyben népszámlálást tartani.

  VálaszTörlés