2015. január 3., szombat

Karácsonykor fejezték volna le az RMDSZ politikusát a szélsőséges románok

Romániában sajnos ismét csúcsra járatják a magyarellenességet. Nem csoda ez, hiszen Viktor Ponta személyében egy olyan kormányfő vezeti az országot, aki finoman fogalmazva: nem kedveli a magyarokat.
A szélsőséges románoknak Facebook-oldaluk is van, ahol a legotrombább uszítást folytatnak az Erdélyben és az anyaországban élő, általuk csak „bozgorii-nak” becézett magyarok ellen.
A magyarellenes csoport tagjai karácsonykor egy meglehetősen gyomorforgató mémmel „kedveskedtek” Kelemen Hunornak, az RMDSZ politikusának. A kép eredetiét a szélsőséges, a muszlimok többsége által is gyűlölt ISIS készítette, egyik foglyuk lefejezése előtt.  Erre a felvételre photoshopolták rá Kelemen Hunor arcképét, ezzel is jelezve, hogy milyen sorsot szánnak neki.  
Némi szöveget is mellékeltek hozzá, hogy mindenki számára érthető legyen, miről is van szó:  

 „Kelemen Hunor, te kis hazátlan, nyisd csak ki a füled, És olvasd csak újra az alkotmány első paragrafusát.”  
Az első paragrafus így szól "Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam." Ezzel az autonómia törekvésekre utaltak a románok.
A csoport tagjai több másik mémmel is egyértelművé tették, hogy mi a véleményük az Erdélyben élő magyarokról.
Az Erdély nevű konzervről készült felvételre például azt írták: „Az egyetlen Erdély amit a magyarok valaha birtokolni fognak!”


Szintén karácsonyra készítettek továbbá a székelyföldi zászlóra ürítő Mikulást is.
Természetesen, egyes románok legnagyobb örömére, nem maradhatnak el a magyar zászlót égető fényképek sem.

 A Facebook-ra egyébként jellemző, hogy szerintük ezek a tartalmak nem kifogásolhatóak. Aki esetleg mégis jelenteni szeretné a szélsőséges magyarellenes oldalt, az ITT találja.
Ponta felelős az indulatok felkorbácsolásáért
Victor Ponta nem különösebben szívleli a magyarokat, de akkor még meglehetősen finoman fogalmaztunk. A román miniszterelnök például még augusztusban hivatalos átiratban javasolta az elnöki hivatalnak Tőkés László állami kitüntetésének visszavonását, miután megítélése szerint „már nem teljesülnek sem a jogi, sem az erkölcsi feltételei” annak, hogy az európai parlamenti képviselő a Románia Csillaga érdemrend birtokosa legyen.
A kormányfő szerint Tőkés a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen a Románia „egységes és oszthatatlan” nemzetállam jellegét megkérdőjelező kijelentéseket tett. Ezért Ponta levélben javasolta az államfőnek: indítson eljárást a kitüntetés visszavonása érdekében. A főbb román közjogi méltóságok mindegyike bírálta Tőkés Lászlót, amiért azt javasolta, Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében úgy, ahogy azt Ausztria tette Dél-Tirol esetében.
A másfél milliós magyarság sajnos a jelenlegi Romániában is másodrendűnek érezheti magát a saját szülőföldjén, a román hatalom ugyanis a székely zászló-ügyben, a Mikó kollégium vagy a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem kapcsán és még számtalan más alkalommal lépett fel a magyar közösség ellen a közelmúltban is.

alfahir.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése