2015. január 5., hétfő

Hungarofób gyűlöletbűncselekmény Déván


A dévai polgármesteri hivatal egy bírósági ítéletnek megfelelően lebontatta Barcsay Ákos erdélyi fejedelem emlékoszlopát, amelyet 2011 novemberében állítottak fel Déva régi főterén. A Krónika című erdélyi magyar napilap hétfőn közölt beszámolója szerint az önkormányzat megbízásából eljáró munkások december 29-én este bontották le és szállították ismeretlen helyre az emlékoszlopot.

Melania Iscru, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta, a hivatal a Gyulafehérvári Táblabíróság által kimondott jogerős ítéletnek megfelelően járt el. A táblabíróság úgy ítélte meg, hogy az emlékmű felállításánál nem tartották be a törvény által előírt engedélyezési folyamatot. Az emlékműállítást egy dévai "polgár" kifogásolta a bíróságon, aki elsősorban azt sérelmezte, hogy az emlékmű Déva vára egykori tulajdonosaként tesz említést Barcsay Ákos fejedelemről.

http://hunhir.info/1 megjegyzés:

  1. ezek az emberek Romania legnagzobb ellensegei, soviniszta trogerok. Ezzel kellene foglalkozzon a titkosszolgalat. Megbekeles es tisztelet helzett, gyuloletet es uszitast csinalnak.

    VálaszTörlés