2015. január 27., kedd

Hírlevél a székelyföldi magyarellenes diszkriminációról, jogtiprásról

A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat Háromszéki Szervezete heti rendszerességgel angol nyelvű hírlevelet indított annak érdekében, hogy felhívja a nemzetközi közvélemény figyelmét a székelyföldi, erdélyi magyarság által elszenvedett diszkriminációra és különböző jogtiprásokra.

A hírlevél célja az, hogy rendszeresen tudósítsák a romániai és magyarországi nagykövetségek munkatársait, a különféle emberjogi szervezeteket, valamint külföldi politikai pártok képviselőit azokról a visszaélésekről és jogtiprásokról, melyeket az erdélyi magyarsággal szemben követnek el. A Legfrissebb hírlevelet ma postázták, lásd alább:

Szimbólumháború Székelyföldön

E heti hírlevelünkben arra hívjuk fel a figyelmet, hogy Kovászna megye prefektusa a magyar himnusz eléneklése miatt kiszabott bírság elleni tiltakozásként felállított SIC pannó eltávolítását kéri, arra hivatkozva, hogy a pannó sérti a kis egyesülést ünneplő román emberek nemzeti érzékenységét. Hírlevelünkben idézzük Tamás Sándort, Kovászna megye tanácsának elnökét, aki fontos történelmi momentumnak nevezi Moldova és Havasalföld egyesülését, de kiemeli, hogy 1859-ben, a kis egyesüléskor Székelyföld már rég létezett. Az elnök szerint a prefektus kérése mögött olyan ismert ultranacionalista szélsőséges provokátorok állnak, mint Dan Tănasă és Ioan Lăcătuțu, akik közismertek magyarellenességükről. Az elnök azt is kiemelte, hogy a SIC pannó nem irányul senki ellen, hanem az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kettős mércére, amit a székelyekkel szemben alkalmaznak a hatóságok.

Rasszista öntapadó „Gyűlöljük a magyar fajt” felirattal

Hírlevelünkben arra is kitérünk, hogy Kopacz Levente kovásznai RMDSZ-tanácsos kocsijára idegengyűlölő, rasszista öntapadó matricát ragasztottak, „Gyűlöljük a magyar fajt” felirattal, miközben kocsija a rendőrség épülete előtti parkolóban parkolt. Kopacz nem tesz feljelentést, mert nem bízik abban, hogy a hatóságok elfogulatlanul kivizsgálják az ügyet. Mi afölötti aggodalmunknak is hangot adunk, hogy ilyen uszító és gyűlölködő hangvételű, magyarellenes matricákat nyomtatnak és ragasztgatnak Kovásznán.
1 megjegyzés:

  1. Pontosan 25 évet késtek,, most már annyira erős a magyar gyűlölet hogy értelmetlen ezekkel még beszélni is

    VálaszTörlés