2015. január 19., hétfő

Az erdélyi és felvidéki magyarok hálásak lehetnek Trianonért, a szélsőségesen magyargyűlölő Dániel Péter szerint

„Az erdélyi és a felvidéki magyarok hálásak lehetnek a trianoni döntésért. Hiszen így ma legalább nekik nem kell egy fasiszta diktatúrában szenvedni és őket nem nyomhatja el, nem rabolhatja ki, nem nyomoríthatja meg a gátlástalan, köztörvényes bűnözőkből álló Orbán-kormány" - ezt a koncentrált megállapítást posztolta Facebook-oldalán egy Dániel Péter névre hallgató ember, akinek személyét itt Erdélyben valószínűleg sokkal többen nem ismerik, mint igen (kicsit lentebb röviden bemutatjuk, kiről is van szó).
DPHORTHY
A hungarofób elmebeteg, Dániel Péter
Dániel Péter 2012 májusában vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós Kerekiben frissen felállított szobrát
Hogy ennek ellenére mégis vettük a fáradtságot, és megírtuk ezt a lényegében sztori nélküli sztorit - amelyre a Mandiner hívta fel a figyelmünket - az csak egyetlen dolognak köszönhető: a közvetlen érintettségnek. Vagyis annak, hogy egy számunkra ismeretlen magyarországi, időközben Izraelben letelepedett (a jelen téma szempontjából, és úgy egyébként is, ez minket egyáltalán nem érdekel) közéleti szereplő a nevünkben gondol valamit. Ráadásul egy olyan érzékeny kérdésben gondolkodik hangosan, amely ennyi év távlatából is fájó sebeket tépdes egyesekben.
Szerintünk teljesen felesleges volt megszólalni, szerintünk ez már Gyurcsány Ferencnek is sok lenne. De ha nem is, nézzük kicsoda ez a Dániel?
A 46 éves zsidó ügyvéd 2010-ben tűnt fel a közéletben, amikor kaszinótojással összekente a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának egyik kifüggesztett példányát, később pedig kecsöpöt öntött az Alkotmány asztalára több budapesti kerületben is. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció tagja volt, amíg el nem tanácsolták onnan, mert még nekik is túl sok volt. Korábban a "Magyar Szociáldemokrata és Liberális Unió" képviseletében szervezett tüntetést a Kossuth téri Károlyi Mihály-szobor védelmében, ahol kipában szólalt fel, melynek viselését máskor sem veti meg. Dániel Péter betiltaná a Jobbikot, gyakran használja a náci, fasiszta és hasonló szavakat érvként ellenfeleivel szemben. Wittner Mária fideszes képviselő, és 56-os egykori halálraítélt leprostizását nemcsak a bíróság ítélte el, hanem az ügyvédi kamara is eljárást indított ellne, később pedig ő maga is visszakozott, bocsánatot kért, de politikai karrierje ennél a pontnál kettétört. Gyurcsány Ferenc, akinek pártjával kacérkodott, nem kért a tagbaszakadt ügyvédből. 2013. árpilisában telepedett le Izraelben, azóta is markáns véleménye van a magyarországi közéleti-politikai állapotokról.
Nos, egyetlen kérdés maradt: vajon az erdélyi magyarok valóban hálásak a trianoni döntésért? Azt márt tudjuk, hogy Dániel Péter mit gondol erről, noha ez a kutyát sem érdekli. Sokkal izgalmasabb volna tudni, hogy az erdélyi magyarok mit gondolnak arról, hogy az erdélyi magyarok állítólag hálásak a trianoni döntésért. Üzenjék meg Dániel Péternek!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése