2015. január 20., kedd

A Heineken szerint Székelyföld nem létezik

Felhívás: Bojkottáljuk a Heineken termékeket!

Románokat megszégyenítő nacionalista hangot ütött meg a holland multinacionális cég abban a perben, amelyet a társaság romániai vállalata a Csíki Sör Manufaktúrát működtető cég ellen indított a „csíki sör” márkanév vélt eltulajdonításáért.

A Heineken nem létezik?
A Heineken 2003-tól rendelkezik a Csíkszeredában gyártott „Ciuc Premium” (Csíki Prémium) sörmárkával, melyet az erdélyi magyarok csíki sörként emlegetnek.

Miután 2014 novemberében megjelent a piacon a Csíki Sör Manufaktúra terméke, az „Igazi Csíki Sör” - mely számára a gyártó Lixid Project Kft. szerzett jogi védelmet - a Heineken támadásba lendült. 
Szellemi tulajdon megsértése, szabálytalan konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység. Ezekkel a vádakkal nyújtottak be keresetet tavaly a Csíki Sört is előállító csíkszentsimoni sörgyár ellen, mert, állítják, az új termék elnevezése nagyon hasonlít a csíkszeredai üzemében palackozott Ciuc Premiumhoz.

A Heineken romániai sörfelhozatala
A Heineken a Csíki Sör előállításának és forgalmazásának betiltását, a gyártósor és az áru elkobozását, továbbá - a kártérítés reményében - egy garanciaalap létrehozását kérte, a Hargita Megyei Törvényszék azonban decemberben elutasította a keresetet. A fellebbezést a Marosvásárhelyi Táblabíróság tűzte napirendjére.
A Heineken januárban a legfelsőbb bíróságon kérte a per áthelyezését, mert szerinte a marosvásárhelyi ítélőtábla nem képes biztosítani a részrehajlás-mentes ítélkezést és a méltányos pert.

A vádiratban a Heineken a román média és politikusok által gyakran használt, Székelyföld földrajzi egységének létét tagadó „úgynevezett Székelyföld” kifejezést használva mutatta be a manufaktúrát működtető céget, és annak tulajdonosát, Lénárd Andrást. A társaság szerint a székelyföldi vállalkozó a médián keresztül nyomást gyakorolt a bíróságra.
A felperes az erdélyi magyar sajtóban megjelent cikkek és az internetes oldalakon ezekhez fűzött kommentárok román fordítását is csatolta a keresetéhez. Azt állítja: a témában közölt cikkek „egységes tartalomról, valamint a Heinekennel szembeni nyilvánvaló kritikus hangvételről” árulkodnak.
A legfelsőbb bíróság január 30-án mérlegeli, hogy áthelyezze-e a pert a marosvásárhelyiről egy másik táblabíróságra.

Bővebben: http://www.vhegy.com/2015/01/a-heineken-szerint-szekelyfold-nem.html#ixzz3PMaJuZpN


16 megjegyzés:

 1. En szemely szerint ezentúl nem fogyasztok Heineken csoport kinalatabol, tegye mas is ezt s lassuk, megeri-e nekik.

  VálaszTörlés
 2. SOHA TÖBBET hEYNIT

  VálaszTörlés
 3. Mekkora ötlet. .. Hajrá Székely sör! Reszkess Heineken! Igazán büszkék lehetünk a Székely sörre ha a Heineken ilyen Nagy konkurenciát érez! Szerintem sokkal nagyobb reklám a Székely sörnek nem is lehetne. ... :D

  VálaszTörlés
 4. eeddig sem ittam heinekkent de ezek után sem fogok...

  VálaszTörlés
 5. Ez nem más, mint egy nagy cég erőfölénnyel tőrténö visszaélése és erőszakos piac szerzés!

  VálaszTörlés
 6. Tudom,hogy a söröscimkén levő vörös csillag nem az a csillag,de én soha nem iszom Heinekent!

  VálaszTörlés
 7. Kapja be a Heineken - a magáét!
  Én ha Székelyföldön járok csak az Igazit iszom!
  Kiss Dénes (Magyarország, Baja/Szeremle)

  VálaszTörlés
 8. eddig sem,ezután meg főleg nem

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem kell a multiknak a sore,menjenek haza vele

   Törlés
 9. Nekem csak nemrég tünt fel hogy a Mo.-n forgalmazott Heinecken sör palackján a korábbinál jóval nagyobb a vörös csillag.Provokációnak szánták(Mo.-n tilos az emlitett szimbólum használata),vagy csak a kommunista érzelmű fogyasztóknak szánják a löttyöt?

  VálaszTörlés
 10. Nagyon nem vagyok kommunista, de a Heineken sörét szeretem.:( Csíkihez itt nem jutok)
  Sokáig röhögtek a haverok rajtam, hogy a veres csillagos matricát mindig lehúzom, ha ilyet iszom. :)

  VálaszTörlés
 11. Amikor a Csiki sör receptje megszületett(1540) akkor a Heineken még sehol nem volt de hogy jobbat is írjak még Holland állam sem létezett csak 1609-től amit hivatalosan csak 1648-ban, a vesztfáliai békében ismerték el.Ezek a szarháziak kérdőjelezik meg a Székelyföld létét? A tulipánunkat lenyúltátok most már a sörünk is kell?

  VálaszTörlés
 12. Be kell engedni,,SZÉKELYFÖLDRE,,ezeket, aztán ök elintéznek!!!EDIG SEM ITTAM HEINEKENT de ha ezt teszik ezután sem FOGOK!!!

  VálaszTörlés
 13. :D
  https://www.youtube.com/watch?v=CUlLmyRhqbk

  VálaszTörlés
 14. Azt nem tudom, hogy a Heineken miért használja, de Magyarországon már nem tilos.

  VálaszTörlés