2014. december 10., szerda

Védelmet kért az ungvári magyar egyetem a soviniszta ukrán milíciával szemben

A múlt héten történtekkel kapcsolatban az UNE rektora felhívást intézett a diákokhoz és az egyetem alkalmazottaihoz. Volodimir Szmolanka szerint a Jobb Szektor a vidék legjelentősebb, legpatinásabb felsőoktatási intézményének lejáratásával próbálkozik. A soviniszták egy néhány tucat főből álló csoportja megszállta a rektorátus épületét. A rektor – az eseményt provokációnak minősítve – arra kéri a hallgatókat, a tudományos munkatársakat, előadókat, nyugodtan folytassák megszokott munkájukat, ne engedjenek a külső támadásoknak.Kommentálta az Ungvári Nemzeti Egyetem elleni támadást Olekszandr Rohacs.

A rektor megbízott helyettese a média munkatársai előtt elmondta, hivatalos formában kért segítséget az SZBU-tól és a rendőrségtől, mivel folyamatosan kaptak fenyegetéseket a Jobb Szektortól. Kérte továbbá, hogy a rendvédelmi szervek biztosítsák a rektorátus épületének őrzését. A milícia munkatársai azonban már csak azt követően vonultak ki, hogy megtörtént a támadás, s a Jobb Szektor aktivistái bezúzták a hivatali szobák ajtóit.

http://www.deres.tv/1 megjegyzés:

  1. Épp a nacionalista megnyilvánulás miatt van testvérháború az ukránoknál,, hát nem elég az öldöklésből,ukrán disznók,??

    VálaszTörlés