2014. december 15., hétfő

Elhagyja az országot a Szent Koronát gyalázó Varga Viktor

vargaBulvároldalakon olvasható, hogy a Szent Koronát meggyalázó celeb, Varga Viktor elhagyja az országot. Az is lehet, hogy jobb szó rá, ha azt írjuk: elmenekül. Vargát ugyanis feljelentette a Jobbik, márpedig egyévi elzárással büntethető az, aki a Szent Koronát meggyalázza.
Sajtóinformációk szerint a gyomorforgató magamutogatásáról hírhedt Varga azt tervezi, hogy egy hálózsákkal és bőrönddel nekiindul Thaiföldnek, és onnan utazgat tovább. Egy bulvárlapnak nyilatkozva elmondta: reményei szerint ez idő alatt képes lesz „újra megtalálni önmagát, és Magyarországra már új emberként” fog visszatérni.
A celeb nemrégiben az egyik kereskedelmi csatorna műsorában a Szent Korona egy felismerhető másolatával a fején tolta le nadrágját a műsorvezető biztatása mellett. Varga Viktor akkor ezt a gusztustalan mutatványát „művészetként” határozta meg. Nem így értékelték azonban azok, akik szerint ezzel megsértette a Szent Koronát. Azóta több fenyegetést is kapott a celeb, aki a maga módján még bocsánatot is megpróbált kérni a tette miatt, de nem túl sok sikerrel
Az országos felháborodást kiváltó ügy kapcsán megszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke is: „(…) van olyan helyzet, amikor valaki olyan mélyre süllyed, hogy az ember kénytelen szóvá tenni. Amikor ’szabadságnak’ és ’művészetnek’ nevezett ürességében olyanra vetemedik, ami nem maradhat annyiban. Ez a fiatalember a számomra és milliók számára szakrális erővel bíró nemzeti, történelmi jelképet, a magyar Szent Koronát gyalázta meg.”
Ander Balázs Somogy megyei jobbikos országgyűlési képviselő pedig levélben kérte Barcs polgármestert, hogy Varga Viktort ne engedjék fellépni a településen. Arra figyelmeztetett, hogy "elfogadhatatlan lépés lenne egy ilyen ostoba provokátor közpénzek felhasználásával történő fellépési lehetőséghez juttatása".
Múlt hét szerdán a Jobbik a Szent Korona képi ábrázolása védelmében nyújtott be törvénymódosító javaslatot. Ugyanakkor a nemzeti párt részéről Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke jelezte: Varga Viktor Szent Koronát gyalázó akciója kapcsán is feljelentést tettek. Jelenleg egyévi elzárással büntethető az, aki a Szent Koronát, a nemzeti címert vagy lobogót meggyalázza.
3 megjegyzés:

  1. Ez eddig rendben is van,de a csatornát meg a műsorvezetőt,miért nem hibáztatja senki ??!! :(

    VálaszTörlés
  2. Szomorú dolog ez kedves barátaim! Egy fiatal ember ilyen aljasságot kövessen el. Szent ereklyéinket becstelenitik meg...no és van olyan TV -adó aki ezt leközvetiti!!?,

    VálaszTörlés