2014. december 11., csütörtök

A vasgárda zászlóját küldték el postán a háromszéki prefektusnak

Tőke Ervin, a Minta elnöke csütörtökön Csíkszeredából postázta a vasgárda zászlóját tartalmazó levelet Marius Popica prefektusnak, aki magyarellenes lépései miatt érdemelte ki Tőke figyelemfelkeltő „ajándékát”.


A csíkszeredai Kossuth Lajos utcai postahivatal épülete előtt rögtönzött sajtótájékoztatóján a Minta elnöke elmondta: a sajtóból értesültem, hogy Marius Popica kormánymegbízott 5 ezer lejes pénzbírsággal sújtotta a sepsiszentgyörgyi Magyar Polgári Pártot (MPP) a június 4-i rendezvényükön elénekelt magyar Himnusz miatt.
Ezzel kapcsolatban két dolog jutott az eszembe. Az egyik, hogy Marius Popica a mesterségesen gerjesztett román-magyar ellentétekből kíván megélni, a másik pedig, hogy a rossz-emlékű vasgárda szellemiségét kívánja tovább éltetni.
Erre az esetre küldtem neki egy vasgárdista zászlót, azzal a céllal, hogy legyen férfi és vállalja fel vélt „értékeinek” nyilvános képviseletét. Vagyis intézkedései szellemében tűzze ki a magyargyűlölet szimbólumát a prefektúra épületére, vagy saját otthonának homlokzatára”.

forrás: ittHON.maNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése