2014. november 20., csütörtök

Újabb iskolai erőszak Magyarországon, természetesen cigányok az elkövetők

Jelenleg is a ceglédi kórházban ápolják azt a tizenöt éves fiatalt, akit két idősebb, cigány diáktársa megvert Nagykátán. Nagyon örültünk volna, ha az iskola meg tudta volna cáfolni a hírt, de ehelyett elzárkóztak a tájékoztatás elől.

A kép csak illusztráció
Két 18-20 év körüli cigány tanuló támadt rá egy 15 éves, nemzeti érzelmét nyíltan vállaló fiatalra a Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola épületében. A szituációt mindenki maga elé tudja képzelni: a cigányok vállal nekimentek a fiatalabb diáktársuknak, akit miután megfordult, egy olyan nagy erejű ütés ért, hogy hanyatt esett, beverte a fejét a padlóba és elájult. Jelenleg a ceglédi kórházban ápolják agyrázkódás miatt.

A szülők elmondása szerint felháborító, hogy nemcsak Nagykáta utcáira, de még az iskolába sem lehet nyugodtan elengedi a gyermeküket. Megkeresték Szabó Ákos nagykátai Jobbik IT elnökét és vk. szervezőjét, illetve Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselőt, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnökét, akik ígéretet tettek, hogy kivizsgálják az ügyet, és nem fogják annyiban hagyni.
Szerettük volna megtudni az iskolavezetés álláspontját is, de ők elzárkóztak a válaszadás elől. Az igazgató nem volt az épületben, az igazgatóhelyettes pedig nem akart nyilatkozni, viszont azt ígérte, hogy a hét végén fog tájékoztatást adni az esetről.

Az iskolai erőszak problémáját a Jobbik javaslata alapján megvalósult iskolarendőrség bevezetése sem igazán oldotta meg, főként annak erőtlensége miatt. Egyre többször hallani arról, hogy milyen szóbeli, fizikai vagy akár szexuális jellegű (legutóbbi, nagy port kavart cikkünk pont egy ilyen esetet tár fel) zaklatás ér diákokat az intézményekben. A szülők joggal aggódhatnak azért, mert ugyan otthon meg tudják védeni gyermekeiket, de az iskolában erre nincs lehetőségük. Az intézmények vezetősége többnyire ódzkodik a nyilvánoságtól, fél attól, hogy rossz hírük lesz, így gyakran próbálják meg "belül" elintézni, a rendőrség és a sajtónyilvánosság bevonása nélkül. Ennek azonban sokszor az áldozatok isszák meg a levét, akik gyakran választják azt, hogy inkább elmennek az iskolából. 





1 megjegyzés:

  1. A disznó baloldali Gy. Feri bandája adott a cigányságnak bátorságot az ilyen aljas dolgokra ...

    VálaszTörlés