2014. november 17., hétfő

Tovább üldözik Malina Hedviget a tótok: a legújabb verzió szerint nem is történt támadás

Biztos saját magát verte agyon félig
A vádirat szerint egyáltalán nem verték meg Zsák Malina Hedviget, az ügyészség szerint nem történt semmi. A bíróság még nem döntötte el, hogy visszaadja-e az ügyet az ügyészségnek, vagy kitűzi a tárgyalást. Nagy valószínűséggel áttanulmányozta a Zsák Malina Hedvig elleni eljárás aktáját a bírónő, mert a napokban a vádlott magyarországi címét kérte az ügyvédjétől. A bírónő felajánlotta, hogy magyar nyelvre fordíttatja az ügyészségtől kapott vádiratot. Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica nem csupán a vádirat, de az egész ötezer oldalas akta magyarra fordítását kérte, azzal az indoklással, hogy védence nem érti a szlovák jogi szakkifejezéseket. „Védencem leggyakrabban a magyar nyelvet használja, ráadásul tavaly óta magyar állampolgár, ezért ha lesz tárgyalásra, magyar tolmácsot kér. Mivel jelenleg Magyarországon él, és két kiskorú gyereket nevel, arra is felhívtam a bíróság figyelmét, hogy célravezetőbb volna, ha az eljárást Magyarországon folytatnák” – jelentette ki az ügyvéd.

Hedviget hamis tanúzással vádolják, ezért Kvasnica figyelmezteti a bíróságot, hogy a büntető törvénykönyv szerint az követi el a hamis tanúzás bűncselekményét, aki tettével jelentősen befolyásolja a bűnüldöző és igazságügyi szervek döntését. „A vádiratban nem olvasható, mi lett volna az a döntés, amelyet a védencem állítólagos hazugságai befolyásoltak, ezért nyilvánvaló, hogy nem is történt bűncselekmény. A vádirat sem tartalmazza, mikor, hol és pontosan miben állított valótlanságokat a vádlott ” – nyilatkozta lapunknak az ügyvéd.

A vád nem pontosított, inkább az egész bűncselekményt meg nem történtté nyilvánítja. „Meglepődve olvastam, hogy védencem hazudott, amikor azt mondta, ketten támadták meg, megverték. Ez komoly fordulat azzal szemben, amit eddig hangoztattak – vagyis, hogy az eset megtörtént, csak nem úgy, ahogy védencem elmondta” – állítja Kvasnica. A vád tehát abból fog kiindulni, hogy Hedviget egyáltalán nem támadták meg 2006. augusztus 26-án, és így próbája magyarázni a támadás ügyében folytatott, majd bűncselekmény hiányában lezárt rendőrségi vizsgálatot. Roman Kvasnica azért figyelmeztette a bíróságot, hogy a szlovák kormány már elismerte, a szóban forgó rendőrségi vizsgálat során sérülhettek Zsák Malina Hedvig emberi jogai. „Ezért ennek a vizsgálatnak az anyagát a bíróság nem használhatja fel bizonyítékként” – mondta Kvasnica. (Új Szó)

Forrás: https://kuruc.info/r/26/135818/Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése