2014. november 14., péntek

A "Vesszen Trianon" rigmusért büntetett az MLSZ

Abban semmi újdonság sincsen, hogy a Csányi Sándor vezette Magyar Labdarúgó Szövetség hetente ró ki százezres, milliós bírságot a futballklubokra. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága csütörtökön is hódolt eme kedvenc elfoglaltságának és kiosztotta a menetrend szerinti  büntetéseket. Ebben az esetben azonban sikerült újabb szintet lépniük: most a Vasasnak kell szurkolóik "megbotránkoztató és politikai érzékenységet sértő" magatartása miatt 100 ezer forint büntetést fizetnie. A kék-piros drukkerek ugyanis a saját hazájukban a "Vesszen Trianon" rigmust merészelték skandálni. Ez pedig a jelek szerint sérti az MLSZ politikai érzékenységét.
De hogy ne a levegőbe beszéljünk, álljon itt az MLSZ csütörtöki közleménye: "A FEB a Csákvár – Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (más sportszervezet szidalmazása) és politikai érzékenységet sértő magatartása („Vesszen Trianon” rigmus skandálása) miatt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi." Aki mégsem hinne a szemének eredetiben ITT olvashatja.
Bátran kijelenthetjük, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága nemes egyszerűséggel pofán köpte a határon túli és az anyaországi magyarságot. Elképesztő, hogy a rendszerváltás utáni 25 évvel a legszebb rákosista korszakot idéző indoklással rónak ki büntetéseket Csányiék.
Ami azonban ennél is megdöbbentőbb az maga az indoklás: "politikai érzékenységet sértő magatartás". Ezek szerint az MLSZ-t és annak vezetőit sérti hazánk legnagyobb sorstragédiájára történő emlékezés. Ezek után nem maradt más választás: az MLSZ-nek saját magának kell kezdeményeznie a névváltoztatást. Ezután a gyalázatos tett után ugyanis kötelességük elhagyni a nevükből a "magyar" szót. Nem méltóak rá többé. Esetleg felvehetik valamelyik testvéri-baráti szomszédos állam, például Románia vagy Szlovákia nevét, mert ott biztosan nagyra fogják értékelni a magyarsághoz való viszonyukat.
Ma este egy sorsdöntőnek nevezhető eb-selejtező mérkőzést fogunk játszani a finnek ellen. Mutassuk meg az MLSZ-nek, hogy mit gondolunk a botrányos és vérlázító hozzáállásukról. Zúgjon hát az egész stadionban a "Vesszen Trianon"!

Új nevet javasol a Jobbik a labdarúgó szövetségünknek
A "Magyar" Labdarúgó Szövetség ma olyan mélységekbe süllyedt, amelyre még ennek a rossz hírű szövetségnek a történelmében sem volt példa. A Vasast azért büntette meg 100 ezer forintra, mert az angyalföldi csapat szurkolói a Vesszen Trianon! rigmust skandálták, s ezzel a labdarúgó szövetség szerint megsértették mások politikai érzékenységét - írja Szilágyi György, Jobbik országgyűlési képviselője pénteki satóközleményében.
A Jobbik politikusa Illyés Gyula szavait idézte: "Magyar az, akinek fáj Trianon." A labdarúgó szövetségünknek immáron papírja is van, hogy nem magyar, amelyet most saját magáról állított ki. A Jobbik felszólítja a Csányi Sándor vezette szervezetet, hogy vegye is le nevéből a magyar szót, mert arra teljesen méltatlanná vált, új rövidítésük pedig legyen csak LSZ.

alfahir.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése