2014. október 16., csütörtök

Sírjunk vagy nevessünk? - Két RMDSZ-es "véletlenül" igennel szavazott a városok főutcáját 1918. december 1.-re keresztelő törvényre

A romániai városok egyik főutcáját kötelezően 1918. december 1-re keresztelő törvény megszavazásakor az RMDSZ képviselői tartózkodtak, azonban Seres Dénes és Erdei-Dolóczki István képviselők igennel szavaztak. A két képviselő megkeresésünkre azt mondta, hogy hibáztak a törvény megszavazásakor, ugyanis úgy emlékeztek, hogy az általuk is problematikusnak ítélt cikkelyt kivették a törvényből.

„Én itt a Szilágyságban azt próbáltam érvényesíteni, hogy egymásnak az ünnepeit tiszteljük, így elvárom, hogy a román vezetők is jöjjenek el március 15-én a mi ünnepeinkre és adózzanak a tiszteletükkel. Úgy tudtam, hogy ezt a cikkelyt kivették. Nem mintha rajtunk múlott volna, hisz nem mi döntöttük el a szavazást. Ezek szerint nem jól tudtuk” – mondta Seres a Transindexnek. Erdei is azt mondta, hogy elnézték a törvényt. „Véletlen volt, hibáztunk” – mondta.

A képviselőház, mint döntő fórum által szeptember 30-án 315 igen és nulla ellenszavazattal, valamint 13 tartózkodással elfogadott törvény azt is előírja, hogy minden megyeszékhelyen kötelező emlékező kulturális műsorokat vagy katonai bemutatókat szervezni.

Traian Băsescu államfő kedden hirdette ki a Mircea Duşa védelmi miniszter által kezdeményezett törvényt.
2 megjegyzés:

  1. Én ha hibáztam , megbüntettek kegyetlenül - titeket meg jutalmaznak ! szégyen és gyalázat !

    VálaszTörlés
  2. Biztos szundikáltak.

    VálaszTörlés