2014. október 1., szerda

Orbán magyar várossá változtatja Kolozsvárt és lebontja Romániát

Román nacionalista politikus forradalomra uszít Orbán Viktor kolozsvári látogatása kapcsán.


Pattanásig feszülnek a húrok a magyar miniszterelnök holnapra és holnaputánra időzített kolozsvári látogatása kapcsán. Az észérvek teljesen háttérbe szorultak, a ráció helyét átvette a nemtelen hőbörgés. Nem csoda hát, hogy Bogdan Diaconu sem bírta szó nélkül hagyni az eseményt. Újabb lázálomra hajazó agymenésében beteljesítettnek látja Orbán Viktor küldetését, ami nem más, mint Románia lebontása az utolsó tégláig. Korábban azt írtuk a Székelyföld autonómiájával kapcsolatos másik, nacionalista merénylettel is felérő cikk felvezetőjében, hogy ekkora aberrációt ma már nem fog olvasni. Ezennel visszavonjuk. Ezért:
A Magyarország állampolitikájává alakított irredentizmusához híven Orbán Viktor október 2-án és 3-án olyan épületek felavatása miatt érkezik Kolozsvárra, amelyek a román állam tulajdonát képező »visszaszolgálatott« ingatlanok, amelyeket magyar iskolákká alakítanak. Mivel az RMDSZ által kidolgozott autonómiatervezet Budapest jóváhagyását élvezi, e tekintetben is támogató üzenetek fognak elhangzani.
Viktor Orban transformă Clujul în oraş maghiar
A magyar iskola, amelyet a magyar kormányfő felavat (forrás: Adevarul)
Orbán magyar várossá változtatja Kolozsvárt, és ez által teljesíti küldetését: Románia lebontását. Orbán pontosan tudja, mikor látogasson Romániába, és kihasználja, hogy a román hatóságok – amelyeket mélységesen meghat az RMDSZ kormányzati részvétele – a legkisebb ellenállást sem tanúsítják Budapest terjeszkedési szándékaival kapcsolatban.
Kolozsvár, a magyar város? (forrás: Krónika)
Orbán kulcsfontosságú pillanatot választ, amikor mondandóját átveszik, és annak hatása is lesz. Végső soron Romániában nyilvánította ki az »illiberalizmus« iránti elköteleződését, nem Budapesten. Erdély az ő játszótere, az itteni fontoskodó magyarok (szerencsére nem mindegyikük) naiv elméje pedig a zenekart képezik, amelyet ő vezényel, és amely ugyanazt a fogcsikorgató dallamot játssza Magyarország Erdéllyel kapcsolatos jogairól.
Az RMDSZ-nek fontos szerep jut ebben a veszélyes, Moszkva által felügyelt darabban. Ha már nem tudja gyakorlatba ültetni ama tervét, hogy két nap alatt lerohanja Bukarestet, ide küldi Orbánt, hogy felkorbácsolja az indulatokat, és egy etnikai problémákkal küzdő országgá alakítsa Romániát.
Tulajdonképpen Románia egyetlen problémája az, hogy a magyar szélsőségeseknek lehetővé teszi, hogy szabadon járjanak-keljenek az országban, és mindent megtegyenek, amit akarnak.

Ez a helyzet nem súlyos, ez a helyzet szörnyű. Már emiatt az egyetlen dolog miatt forradalmat lehetne kirobbantani: mert a románok a szó szoros értelmében idegenek lettek saját hazájukban, idegenek lettek saját anyanyalvüket tekintve abban az államban, amelyet egyelőre Romániának hívnak. Mindeközben Bukarestben a kormány szétcsattan abbéli büszkeségében, hogy román, és hogy minden sínen van...
Ha egy felelős államunk és politikai elitünk lett volna, Orbánt felszólítják, hogy maradjon otthon, és annyi magyar iskolát avasson Budapesten amennyit csak akar. Ha egy normális államunk lett volna, az RMDSZ nem lehetett volna sem kormányon, sem a parlamentben, és semmiféle autonómiatervezet sem lett volna. Ha törvényeink volnának, az állam ingatlanait nem szolgáltatták volna vissza ilyen fonák módon azért, hogy azonnal magyar iskolákat hozzanak létre bennük.
De milyen román államról beszélünk, amikor Györgyfalván a román gyermekeknek már nincs saját, román anyanyelvű osztályuk, és kénytelenek magyarul tanulni? (erről ITT írtunk – szerk.) Valaki felfogja mit jelent az, hogy egy Romániának nevezett országban, ahol a hivatalos nyelv a román, a diákok nem tudnak az állam hivatalos nyelvén tanulni, hanem arra vannak kényszerítve, hogy egy kisebbség nyelvén tanuljanak, ha nem akarnak az oktatásból kimaradni?
Orbán magyar iskolákat avat Erdélyben, mivel a román iskolákat bezárják, vagy a perifériára szorítják, oda, ahol a másodrangú állampolgároknak van a helyük, vagyis a románoknak! Aki központi iskolát akar, annak magyarrá kell válnia! Mint ahogy az erdélyi településeken, ahol ha valaki bármilyen jellegű iskolát akar alapítani, annak magyarrá kell válnia!"
 
forrás: Kolozsváros, Adevarul
1 megjegyzés:

  1. Nem szabad ezeket a csűrhe által gerjesztett dolgokat figyelembe sem venni...idővel kihal ez a sovén generáció és csak fejlődik az összeférhetőség...Ha már közel száz évet kibirt a magyar egy pár év már nem sok..

    VálaszTörlés