2014. október 16., csütörtök

Az UEFA újabb magyarellenes döntése: A magyarok rasszisták voltak, a románok nem – fegyelmi indult

Fegyelmi eljárás indult a román és a magyar szövetséggel szemben is az október 11-én lejátszott bukaresti Eb-selejtezőn történtek miatt – jelentette be az UEFA. Minket a szurkolók rasszista megnyilvánulásai, nézőtéri rendbontások és pirotechnikai eszközök használata miatt marasztalhatnak el. Érdekes módon a román oldalon semmilyen rasszista cselekményt nem fedeztek fel… – írja a csakfoci.hu.
10610947_730828256971710_8515470567856845552_n
A zászló égetés nem bűn kedves UEFA?!
Az UEFA hivatalos honlapján jelentette be, hogy mindkét érintett fél ellen fegyelmi eljárás indult a szombati Románia – Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn történt rendbontás miatt.
A mi bűnlajstromunk a következő: a szurkolók rasszista viselkedése, nézőtéri rendbontások, pirotechnikai eszközök használata – a teljesség kedvéért: emellett az is szerepel a listában, hogy a csapat ötnél több sárga lapot kapott.
A románok oldalán érdekes módon nem szerepel a “rasszista magatartás”, holott mindenki tisztában van vele, hogy masszívan kimerítették ezt, őket “csupán” nézőtéri rendbontás, lézer használata, valamint pirotechnika és rakéták miatt vehetik elő.
Az ügyet október 23-án tárgyalja az UEFA Fegyelmi és Etikai Bizottsága.

Ezek szerint az "afara cu ungurii din tara"(vagyis kifele az erdélyi 1.5millió magyarral a Romániából) 90percen át skandálása vagy a "Ria ria Bozgoria", "Ungaria e de cacat"(Szar Magyarország) stb rigmusok nem rasszisták . A magyar himnusz kifütyülése és himnusz alatti folyamatos petárdázás sem gond. A Magyar zászló felgyújtása pedig nem bűn ?! Egyszerűen felfoghatatlan...

(http://ultrasliberi.hu nyomán magyarellenesseg.blogspot.com)1 megjegyzés:

  1. Érdekes módon a román oldalon semmilyen rasszista cselekményt nem fedeztek fel…

    VálaszTörlés