2014. október 6., hétfő

A Noua Dreaptasok magyarellenes tüntetést szerveztek Aradon: „a románok 13 gyilkosára emlékeznek”

Menetelésük közben azt skandálták: „Székelyföld nem létezik!", „Hargita és Kovászna megye román föld!"

A sajtónak nyilatkozó Angel Popescu szégyenletesnek nevezte, hogy a magyarok a „románok 13 gyilkosára" emlékeznek meg a városban.


Ismét tüntettek az Új Jobboldal (Noua Dreaptă) nevű szélsőséges román szervezet szimpatizánsai az aradi vértanúk emléknapján tartott megemlékezésen Aradon. A tüntetők a vértanúk emlékére állított Szabadság-szoborral szemben demonstráltak, ahol egy óriási román zászlót feszítettek ki – számol be az Adevărul.
 
A közel harminc tüntető az Adevărul tudósítása szerint az Avram Iancu téren zárta felvonulását, de „útba ejtette" a Szabadság-szobrot is.
 
Miközben meneteltek, a következő – már megszokott – rigmusokat skandálták:
 
„Székelyföld nem létezik!",
„Hargita és Kovászna megye román föld!",
„A román nyelv az egyetlen úr!".
A tüntetést szervező Új Jobboldal párt helyi elnöke, Angel Popescu szégyenletesnek nevezte, hogy a magyarok a „románok 13 gyilkosára" emlékeznek meg a városban.


forrás: http://kolozsvaros.ro2 megjegyzés:

  1. Én már nem is tudom, hogy mennyire vegyem komolyan a "Noua Deraptă" menetrendszerű megnyilvánulásait... Szánalmasan buta, primitiv ösztönök által vezérelt semmi emberek gyülevész társasága.. Szerintem az lenne legnagyobb büntetésük, ha tudomást sem vennénk róluk...

    VálaszTörlés
  2. Ott egye meg a fene őket ,,hiszen olyanok akarnak lenni mint a vasgárda ,,vagy maniu disznói..

    VálaszTörlés