2014. szeptember 29., hétfő

Ismét Székelyföldön provokálják a magyarokat December 1-jén a soviniszta románok

Akiknek a hazaszeretet egyenlő a magyargyűlölettel


A Bogdan Diaconu-féle nacionalizmussal kéz a kézben járó Vocea Natiunii Facebook-csoport sajtóközleményt tett közzé néhány órája. Igaz, hogy még csak szeptember vége van, de mégiscsak közeleg a nagy román nemzeti ünnep. Nem tétlenkedhet senki, akinek véres rongyként lebeg a szemei előtt a Székelyföld és az erdélyi magyarság. Úgyhogy 2014. december elsejére „a Hargita és Kovászna megyei testvérek" mellé toboroznak népeket, az egyesülés egységes megünneplésére.
  
A települést, ahol konkrétan sor kerül majd erre a megmozdulásra, november utolsó hetében választják ki szavazással. A szállítás ingyenes az ország minden városából. Számos ígéret érkezett üzletemberektől, civil szervezetektől, hogy autóbuszokat, mikrobuszokat biztosítanak. Állítólag kaja is lesz.
Aztán jön a tehetős hazafiaknak szóló felhívás az adakozásra: minél nagyobb számú járműre van szükségünk, hogy minél nagyobb számú embert oda lehessen szállítani, ahol a helyük van. A cél 20 ezer román összegyűjtése.
A várható program: filmvetítés a Nagy Egyesülésről, élőben és playback üzemmódban nyomatott hazafias énekek, hazafias diskurzusok a románok jelenlegi állapotáról, és sok minden más, mi szem-szájnak ingere.
 
"Az eseményt nem erődemonstrációnak vagy provokációnak szánjuk a magyar közösség vonatkozásában, pusztán egy dolgot szeretnénk megmutatni: hogy a románok egységesek. A kezdeményezésnek NINCS politikai színezete" – zárul a közlemény.
Hát mi eddig is tudtuk, hogy a románok egységesek.  Ugyanakkor 20 ezer ember jelenlétét nehéz lesz nem erődemonstrációnak és provokációnak tartani. 

forrás: Kolozsváros, Facebook /címlap: foaienationala.ro


1 megjegyzés:

  1. Ezek a jegesek még ezt is a magyarságnak köszönhetik ,hogy egyáltalán van miért összegyűljenek ,hiszen nékik még ünnepük sincs , ami van azt is átvették valakiktől..gané népség..

    VálaszTörlés