2014. szeptember 12., péntek

Pár éve tagadta Székelyföld létezését Victor Ponta, most az autonómiával próbál szavazatokat koldulni

Ponta a székely autonómiáról: ha a decentralizálás és az autonómia ugyanazt jelenti, akkor egy nyelvet beszélünk az RMDSZ-szel. 
Muppet Show hiszékenyeknek, amnéziásoknak
Több mint hatvan székelyföldi önkormányzat képviselője vehetett át csütörtökön a Hargita megyei Csíkkozmáson támogatási szerződést, vagy iskolabuszt Victor Ponta miniszterelnöktől, aki Kelemen Hunor és Liviu Dragnea kormányfő-helyettesekkel közösen érkezett Hargita megyébe.   
Victor Ponta a találkozón elmondta: amikor augusztus 3-án részt vett a Nyerges-tetőn tartott 1848-as  megemlékezésen, a szimbolikus térben tett lépést a normalitás felé,
most pedig a pragmatikus lépéseknek érkezett el az ideje.Hozzátette, a helyi fejlesztési terv keretében megkötött székelyföldi támogatási szerződésekkel azt szerette volna megmutatni, hogy Románia valamennyi polgára haszonélvezője lehet a kormány támogatási programjainak, azok nem csak a moldvaiaknak, vagy az olténiaiaknak szólnak. Ponta megismételte egy korábban tett kijelentését, miszerint a romániai magyarság egyetlen legitim képviselőjének az RMDSZ-t tartja.
Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes, fejlesztési miniszter azt a reményét hangoztatta, hogy a novemberi elnökválasztáson a székelyek is úgy szavaznak, hogy az jó legyen az országnak. Hozzátette, reményei szerint 2015-ben nyugodt és racionális párbeszédet folytathatnak a magyarság képviselőivel amely elvezethet a mindenki vágyait kielégítő megoldáshoz, és "minél több kompetencia helyi szintre kerülhet". 
A ceremónián felszólaló Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes azt hangsúlyozta, hogy az RMDSZ a jó kormányzás, és a helyi közösségek fejlődésének biztosítása végett lépett be a kormányba, és döntését azóta sem bánta meg.  A kormányfő a ceremónia után újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, ha a decentralizálás és az autonómia ugyanazt jelenti, akkor nincs vitája a székelyföldiekkel. Kelemen Hunor szintén újságírói kérdésre kifejtette: az autonómiastatútum nem egy kormányzati, hanem egy politikai program, és mielőtt más kormányon lévő vagy ellenzéki pártokkal megvitatnák, közvitára bocsájtják. A találkozón hét iskolabuszt adtak át, melyeket Kovászna és Hargita megyei iskolák kapnak. A támogatási szerződések keretében mintegy hatvan Hargita és Kovászna megyei önkormányzat kapott együttesen 12 millió lej értékű támogatást a román költségvetésből elsősorban infrastrukturális beruházások befejezésére. 
Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke egy magyar gyermekeknek szánt román tankönyv kéziratát adta át a miniszterelnöknek kérve, támogassa a tankönyv kiadását, hogy általa a székelyföldi gyermekek is jobban megtanulhassanak románul.
http://foter.ro 

Itt a videó , azoknak akik esetleg amnéziások vagy túlságosan hiszékenyek lennének:
(magyarellenesseg.blogspot.com)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése