2014. szeptember 5., péntek

Újabb helységnévtáblákat rongáltak meg Székelyföldön ismeretlenek

Megrongálták Siménfalva község településeinek helységnévtábláit – a magyar megnevezéseket ismeretlen tettesek fehér festékkel lekenték.
tablafirka LL-2_b
Megrongálták részben vagy egészen a község majd mindenik falujának névtábláit szerdára virradó éjjel – nyilatkozta portálunknak Péter Zoltán polgármester, hozzátéve, hogy Simánfalván, Szentmihályon, Kis- és Nagykadácsban, illetve Kobátfalván több mint tíz táblán festették be a magyar neveket. A rongálást a rendőrség már megállapította, de a hivatal is tett jelentést a rendőrőrsön. Csütörtök folyamán a táblák kicserélését kérve az országos útügyhöz állítanak össze egy jelentést, ugyanis a 13C jelzésű országút karbantartása hozzájuk tartozik.
tablafirka LL-1_b
A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gheorghe Filip azt mondta, hogy ugyan nem gyakoriak az ilyesfajta bűncselekmények, tavaly két esetet is jelentettek, amelyek során csíkszéki települések tábláin a román neveket festették be feketével. A rendőrség minden jelentett esetben nyomozást indít, de a rongálások elkövetőit legtöbbször csak rajtakapással keríthetik kézre. A szóvivő is megerősítette, amit a polgármester mondott, hogy a táblákat az országos útügy hivatott kicserélni. Hozzátette, eddig minden esetben gondok nélkül megoldották a problémát.

http://www.szekelyhon.ro1 megjegyzés:

  1. Végül is az oláhul írt nevet is le kell festeni ..akkor majd csak lépnek..

    VálaszTörlés