2014. szeptember 15., hétfő

Izsák Balázs: "az RMDSZ a román titkosszolgálat munkáját végzi"

Izsák Balázs SZNT-elnök eddig diplomatikusan megpróbált jóban lenni az erdélyi magyar szervezetekkel. Most azonban leszedte a keresztvizet az RMDSZ-ről.
Vasárnap kiadott közleményében Izsák Balázs azt írja: a kiszivárgott autonómiatervezettel az RMDSZ megpróbálja felszámolni az autonómiamozgalmat, vagy legalább átvenni irányítását a Székely Nemzeti Tanácstól.
Az SZNT-énél nem jobb, csak pusztán más tervezet célja az, hogy

az RMDSZ új, autonomista arculatát építse

vele, hiszen a román törvényhozás és a politikai osztály ezt a kezdeményezést is el fogja utasítani – mondja Izsák.
Az SZNT megteremtette a Székelyföld autonómiájának egyik előfeltételét, „egy egységes autonómiamozgalmat, egy olyan mozgalmi potenciált, amelyre nem volt példa a rendszerváltás óta”. Ez a mozgalom két eszközzel, az utcai megmozdulásokkal és a polgári engedetlenséggel, illetve a nemzetközi joggal képes lehet arra, hogy megállítsa a Székelyföld beolvasztását egy nagyobb régióba, a román kormány ugyanis nem tett le a régiósítási tervéről.
„Ezzel szemben és ennek leépítésére van szüksége a román hatalomnak egy új, a magyar közösségen belüli legitimációval rendelkező mozgalomra, amely

Bukarestből ellenőrzött és irányított”

– írja az SZNT elnöke.
„Nem állítjuk, hogy a román titkosszolgálat nyilvánosság előtt is kifejezett célját váltják most valóra a tervezet készítői, de tény: a román titkosszolgálat sem árthatna profibb módon a székelyek ügyének.
Az SZNT az év végéig ülésezik, a küldöttek pedig akkor eldöntik, hogy miként viszonyuljanak a másik, „ellenőrzött autonómiamozgalomhoz”. Izsák Balázs azt kéri a küldöttektől, hogy maradjanak hűségesek az SZNT egy évtizede megfogalmazott céljaihoz akkor is, ha volt barátaik, volt szövetségeseik közül nem egyet a másik oldalon látnak majd. „Maradjunk minél többen az önálló, hiteles autonómiamozgalom útján, és állítsuk meg Székelyföld beolvasztását!”.
1 megjegyzés:

  1. Tárgy:az amerikai külügyi államtitkár asszonyról
    Az amerikaiakat ki kell zárni az autonómia tárgyalásainkról. Nagyon kell figyelni minden lépésüket és tudni kell mi van a háttérben . Az amerikaiak tudomást szereznek bárhol a világon egy politikai helyzetről , konfliktusokat hoznak létre, esetleg felfegyverzik őket (lásd a kurdokat, az Iszlám államot, az ukrajnai helyzetet és most a magyarországi beavatkozást) és azután belépnek mint a világ csendőre, a demokrácia és a béke védelmezője, bevonulnak és ottan maradnak amig van amit kiaknázzanak. Elviszik Erdélyből a kőolajat, az aranyat, rezet, aluminiumot, vasat ezüstöt és sót. MI SZÉKELYEK PEDDIG NEM AKARUNK FEGYVERES KONFLIKTUST A ROMÁNOKKAL. Békében akarjuk az erdélyi románokkal a területi autonómiát hiszen Ők is látják a nagy bukatersti átverést ami szerint semmilyen gazdasági fejlődés nincsen a régiónkban, nincsenek autópályák, nincsenek rendes nemzeti utak, vasúti fejlesztés , területi infrastrukturák, ipari és mezőgazdasági befektetések stb.
    Őszinte követője, baráti alázattal
    attila

    VálaszTörlés