2014. szeptember 17., szerda

Pénzbüntetésekkel próbálja ellehetetleníteni a székely autonómiaharcot a román hatalom

Hozzávetőlegesen 25-30 civil személy, illetve ugyanannyi egyenruhás rendőr és csendőr gyűlt össze kedd este Marosvásárhelyen a Színház-téren, ahol az EMNT és EMNP szervezésében villámcsődületre kerül sor Skócia Nagy-Britanniától való elszakadása mellett.

(maszol.ro – Antal Erika)
Az egyenruhások sem voltak kevesebben a résztvevőknél, akik kedd este hat órakor gyülekeztek a Színház-téri szökőkút mellett. A rendőrök és csendőrök szinte valamennyiüket igazoltatták, adataikat feljegyezték, egy személyt, aki székely zászlóval jelent meg, felszólítottak, hogy tegye el a zászlót, a szervezőket pedig felelősségre vonta a villámcsődület miatt.
Valentin Bretfelean, a marosvásárhelyi közösségi rendőrség parancsnoka a sajtó érdeklődésére kijelentette, az a köztéren történő, három személynél többet számláló összejövetel, amelyet a világhálón hirdetnek már nem számít spontán szervezkedésnek. Ezért aztán valamennyi jelenlevő személy, akinek adatait feljegyezték bírságra számíthat. A bírságot nem a rendőrség, hanem a csendőrség fogja kiszabni – tette hozzá Bretfelean.

maszol.ro1 megjegyzés:

  1. Tehetnek bármit a silány módszerükkel a lavina elindult ,és rövidesen őket is eléri ,hiszen lesz autonómia...

    VálaszTörlés