2014. szeptember 21., vasárnap

A Civilek Háromszékért Szövetség a román hatoság magyarellenes túlkapásai ellen tiltakozik

A HVIM villámcsődülete a helyi termékek és vállalkozások védelmében
A Civilek Háromszékért Szövetség, amely háromszéki civil szervezeteket tömörítő szövetség, határozottan elítéli az utóbbi időben megszaporodott hatósági visszaéléseket. Nem fogadjuk el, hogy a magyar ifjú nemzedéket megfélemlítik, nemzeti kegyhelyeinket és szimbólumainkat meggyalázzák. Csak az utóbbi időben Háromszéken történt eseményeket tekintve, elszomorító a helyzet.
- Augusztusban három kézdiszentléleki fiatalembert tettlegesen bántalmazott a csendőrség.
-Kézdivásárhely főterén békésen beszélgető négy ifjút megbüntetett a rendőrség izgató jellegű csoportosulásért.
- A mai napig nem hozták nyilvánosságra a Szentléleken elhunyt motorbiciklis boncolási eredményét, szemtanúk bizonyítják, hogy a cigányok lincselték meg. A hatóság a tetteseket védi, az áldozatokkal szemben.
- A kézdiszentléleki tragikus esemény megemlékezésére buzdító csendes békés felvonulás szervezőit büntetik, csendháborításért.
- 2012 szeptember 4-én megrendezésre került békés tömegmegmozdulásra igyekvő Erdélyi Magyar Ifjak tagjait hurcolták meg mondvacsinált váddal. Az illetékes hatóság a fiatalok zászlórúdjait fegyvernek minősítette, amely okán fél napot tartották a rendőrségen. Köztük voltak kiskorúak is, akik többszöri kérésük ellenére szüleiket sem értesíthették.
- A tavaly december elsejei incidens alatt kettős mércét alkalmaztak a kialakult dulakodásban, a román és magyar ifjúsági szervezet között. Kizárólag magyar ifjakat hibáztattak és hurcoltak meg.
- A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom villámtüntetést szervezett a helyi termékek védelmében a Kaufland előtt, Sepsiszentgyörgyön. A rendőrség bekísérte őket, több órán át vallatták, ujjlenyomatot vettek, fényképet készítettek róluk. Úgy bántak velük, mint valami bűnözőkkel.
- A március tizediki Székely Szabadság Napja után olyan embert hurcoltak meg, aki részt sem vett a rendezvényen.
Jelképeink és szimbólumaink sem maradhatnak békében
- A Kézdivásárhelyhez tartozó Nyújtódon a székely zászlót szétvágták.
- A Kovászna megyei kormánymegbízott folyamatosan támadja a székely zászlók kitűzését.
- Meggyalázták a a kökösi Gábor Áron-emlékművet.
- Megváltoztatták, elmásították a sepsiszentgyörgyi első világháborús emlékművet.

Megítélésünk szerint egy demokratikus jogállami rendszerben nem elfogadható a hatalmi túlkapás ezért minden jóérzésű polgárt kérünk a visszaéléseket ne hallgassák el. A hatalmi atrocitások kerüljenek minél szélesebb körben nyilvánosságra, melyhez szervezetünk meg ad minden támogatást.

http://civek.roNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése