2014. augusztus 15., péntek

Vérlázító: A motorosokat meglincselő négy gyanusítottból már három szabadlábon van

A szentléleki gyilkossági kísérlet négy gyanúsítottja közül tegnap hármat elengedett a rendőrség, mindössze egy 27 éves férfi maradt őrizetben, akinek a nevére a bíróság 30 napos előzetes letartóztatási parancsot adott ki. 

Megemlékezés az elhunyt motorosra
Az egyetlen személy ellen kiadott letartóztatási parancs feltehetőleg tovább borzolja a kedélyeket, merthogy több szemtanú állítja – sajnos, a cigányok bosszújától tartva csak névtelenül –, hogy amikor a sikoltozásra, kiabálásra kimentek az utcára, azt látták: az összeverődött cigányok (nem egy, hanem legalább húsz, és egyre csak gyűltek) körülállták a földön fekvő motorost és utasát, és botokkal, lécekkel, szerszámokkal ütötték, ahol érték. A szovátai Sebestyén Attila ráfeküdt utasára, és testével próbálta védeni a nőt, akit a kórháztól kapott információ szerint tegnap SMURD-helikopterrel Marosvásárhelyre kellett szállítani, ugyanis állapota súlyosbodott.
Mint ismeretes, a vasárnapi balesetben (vagy az azt követő ütlegelésben) elhunyt a 37 éves Sebestyén Attila, súlyosan sérült utasa, a 44 éves, sepsiszentgyörgyi nő, könnyebben egy 11 éves kislány, egy másik, a segítségükre siető motorost pedig azért kellett kórházba szállítani, mert a feldühödött cigányok majdnem agyonverték, többször is megszúrták.
A rendőrség továbbra is visszafogottan nyilatkozik az ügyről. Nicoleta Marin szóvivő szerint még nem kapták meg a „közúti balesetben vasárnap elhunyt, 37 éves motoros kórbonctani jegyzőkönyvét”, így addig nem jelenthetik ki, hogy mi okozta a halálát. Mint már megírtuk, tudomásunk van róla, a kórbonctani jegyzőkönyv elkészült, így nem értjük az időhúzás okát. Minden bizonnyal sürgősebb lenne, mint a szakértői vizsgálat, amit azért kértek, hogy megállapítsák, mekkora sebességgel közlekedett a balesetező motoros.

http://www.hirmondo.ro

Elvégre csak magyarokat öltek meg a cigányok, gondolom ha románok lennének az áldozatok és magyarok az elkövetők, akkor az összes lincselő börtönben ülne, nem csak egy az ötvenből!2 megjegyzés:

 1. - Mit vannak úgy oda, csak két ilyen eset volt, több nem lesz... Jólvan, akkor három... Igen-igen na, négy, de most már tényleg ennyi volt, legyen hited... A te bátyád volt akit megöltek? Szar lehet.
  - Ne ott mennek az autókban idesenézve a magyarok...
  - 30 méterrel előtte kövekkel dobáltak, gyorsítani kezdtem majd átfutott előbb pár felnőtt, fellélegeztem hogy átértek de két méterrel mögöttük futott a gyerek is...
  - Ki nem hagynánk, egy csapásra mintaszülővé lehet lenni.

  VálaszTörlés
 2. Mélységesen tragikus ami ott Szentléleken történt vasárnap. Akkor indultunk haza , mivel egy hetet voltunk Erdélyben , Gyergyószentmiklóson. Elmondom, nagyon veszélyes a közlekedés. Agyon izgultam magam, hogy nehogy az autónk elé szaladjon egy purgyé, mert akkor mi azt élve biztosan nem úsznánk meg. Felháborító ami azzal a szerencsétlen fiatalemberrel történt, és a sérültek segítségére sietőkkel. Ezt nem szabad megengedni ezt a jog minden eszközével el kell ítélni. Én nem vagyok híve semmi önbíráskodásnak, de ez már megállíthatatlan . Biztos vagyok benne, hogy ezt nem fogják annyiban hagyni, és valahol ez megérthető. Kapnak a tetvek majd egy nevetséges ítéletet, és ezzel le van zárva az ügy. Sajnos Erdélyben Székelyföldön, megszületett Olaszliszka. Kiengedik a purgyéikat az utcára, mert annyi felelősség nincs bennük, hogy az úttesten nem engedem rohangálni a gyermekem, és amikor meg van a baj, ön bíráskodnak gyilkolnak a retkek. Őszinte részvétem az elhunyt fiatalember családjának, a sérült társainak meg mielőbbi gyógyulást kívánok.
  antal.gyor@facebook.com

  VálaszTörlés