2014. augusztus 31., vasárnap

Vármegyéseket próbált lejáratni a szélsőségesen liberális maszol.ro , de saját magukat röhögtették ki

Székelyföldön található a Székelykő? A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kolozsvári szervezetének tagja a maszol.ro hírportál cikke nyomán ragadott billentyűzetet.

Mint ismeretes, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) pécsi tagszervezetének tagjai jó hazafiakhoz méltóan átfestették a Székelykőn található, “rossz színbe” öltöztetett köveket magyar nemzeti színekre.

A maszol.ro cikkét  az olvasói észrevételek nyomán törölték...
A maszol.ro cikkét az olvasói észrevételek nyomán törölték...

A maszol.ro ma délelőtt közzé tett a Facebook oldalán egy kissé érdekes (inkább szégyenteljes) cikket az akcióról. Szerintük a HVIM csapata, melynek van székelyföldön is tagszervezete -pontosítanám őket, hogy egész Erdélyben jelen vagyunk- “nagyon kínos bakit követett el”, mivel “ a földrajzi ismereteik nagyon hiányosak…szerintük a Fehér megyei Torockó melletti Székelykő Székelyföldön található”.

Kedves maszol.ro csapata: ha már nekifognak egy cikk megírásához, nem ártana legalább a minimális tudást elsajátítani az erdélyi magyarság történelmével kapcsolatban, tudniillik Aranyosszék egyike volt a székely székeknek, mely területileg nem függött össze a történelmi Székelyfölddel,de annak részét alkotta. V. István király telepített ide székelyeket a népes Kézdiszékről, és az így újonnan létrejött szék már 1291-1293 között is 29 helységet számlált. Az 1876-os megyerendezés során szűnt meg, ekkor olvasztották be Torda-Aranyos vármegyébe.

Magyar embertől ekkora hiba majdnem megbocsáthatatlan.

Szász Gábor,
HVIM, kolozsvári tagszervezet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése