2014. augusztus 30., szombat

Román csendőrök magyar fiatalokat vertek Kézdiszentleleken

A kép csak Illusztráció
Magyar fiatalokat vertek és büntettek meg a román csendőrök Kézdiszentléleken, mert hangoskodtak, lökdösődtek, míg a lincselő 40 cigányból egyetlen egy fogyatékos van csak letartóztatva, akivel elvitetnék az egész balhét. Igazságszolgáltatás made in Romania. Úgy tűnik Székelyföldön nagyobb bűn magyarnak lenni, mint gyilkosnak, késelőnek, a lincselőket feltehetően nem merték bántalmazni a rend bátor őrei. (magyarellenesseg.blogspot.com)

 Valódi „csendőrei” voltak jelen Kézdiszentléleken, legalábbis ez derül ki annak a három fiatal embernek az elbeszéléséből, akik megkeresték a sajtót panaszukkal. Ugyan is a falú sportpályáján két kászoni és három helybeli fiatalember összeszólalkozott mire a csendőrei  „gumibottal beléjük fojtotta  a szót úgy hogy csend lett egy csapásra”.

Augusztus 24-én éjjel egy órakor Kovács Levente, Kovács Gábor és Pál Zoltán a Kézdiszentléleki sportpályán találkozott két kászoni (Hargita megye) ismerősükkel, akik tartoztak száz euróval a három ifjúnak. Elmondásuk szerint hangoskodni kezdtek és meglökdösték a kászoni ismerőseiket mire megjelent a csendőrség és leteperte mindhármukat a földre és megbilincselve bevitték  a rendőrségre őket. A csendőrök csak annyit kérdeztek, hogy magyarok és miért veszekednek. A  jelenetet többen látták, akik között szemtanú is akad és esetleg tanúskodik is ha az ifjak feljelentést tesznek.
Kovács Levente elmesélte, hogy már az autóban elkezdték ütni őket. Ezt a két társa is megerősítette. A két másik ember szaladni hagyták.. A rendőrségen tovább folyt az agresszió. Levente elmondása szerint az egyik rendőr még rá is ugrott mikor ő a földre került. Ezután mindegyiküket megbüntették 1000 lejre, és éjjel három órakor  szabadon engedték. Gábor meséli, hogy a büntetőjegyzőkönyv azt tartalmazza, hogy felszólították őket, ez nem így volt egy szó nélkül lebilincselték őket. Kovács Leventének kitöltött jegyzőkönyvből derül ki, hogy a brassói mozgó csendőrség járt el. A vád pedig botránykeltés, a csendőri felszólításra nem reagáltak és ezután pedig agresszíven viselkedtek.
Codreanu Petronelát a Kovászna megyei csendőrség szóvivőjét kérdeztük telefonon, tudomása van-e  a megyei csendőrségnek az esetről, elmondása szerint utána érdeklődött, és igen az eset megtörtént. A csendőrség véleménye szerint a botránykeltés és hangoskodás miatt jelent meg a hatóság 24-én éjjel a sportpályán és törvényes eljárási kereték között jártak el és megbüntették az ifjakat. Arra a felvetésre, hogy a három szentléleki lakós azt állítja, hogy a csendőrök megverték a felelet az, volt, hogy ők egymás közt verekedtek.

A fiatalok sajnos nem fordultak törvényszéki orvoshoz, hogy látleletet vegyenek, mert pénzbe kerül. A keresetük pedig csekély, és nem tudják ezt a luxust megengedni maguknak. A találkozásunk alkalmával azt azért elmondták, hogy tizenöt nap áll rendelkezésükre a fellebbezésre amit meg is tesznek.

Mind két fél a saját igazát mondja el eldöntheti a kedves olvasó, hogy valóban  kinek van igaza. Annyit lehet hozzáfűzni ehhez az esethez, hihetetlen, hogy három kiszolgáltatott ember, a sajtó nyilvánosságát és esetleg az utána a meghurcolást vállalná, ha nincsen igaza, hozzá téve, hogy szemtanuk is voltak.

Tóth
 http://felsoharomszek.szek-helyek.ro
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése