2014. augusztus 27., szerda

Nagyváradon is reklámzászlónak minősítették a székely zászlót

Reklámzászlónak minősítette a nagyváradi polgármester és főépítész a Tőkés László irodájára kifüggesztett székely zászlót.

A nagyváradi Helyi Rendőrség, Nagyvárad polgármestere és főépítésze nevében szabálysértési jegyzőkönyvet állított ki, amelyben felszólítják Tőkés Lászlót, hogy egy héten belül „semmisítse meg" az irodája falára kitűzött „reklámzászlót", mivel kitűzésére nem kért és kapott engedélyt.

Amennyiben a kihágás nyomán kapott figyelmeztetés kevésnek bizonyul, a hatóság 30 és 50 ezer lej közötti, pénzbírságot helyezett kilátásba.

A jegyzőkönyvet átadó rendőrségi alkalmazott állítása szerint állampolgári bejelentésre történt a helyszínelés és az intézkedés, a városháza jogászai döntöttek úgy, hogy a székely zászló „reklámzászlónak" minősül, kitűzése ily módon engedélyköteles.

Tőkés László úgy döntött, hogy bíróságon támadja meg a szabálysértési jegyzőkönyvet, kérve annak érvénytelenítését, mivel a székely zászló nem reklámeszköz, kitűzése és használata pedig nem sért semmilyen törvényt.

marosvasarhelyiradio.roNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése