2014. augusztus 28., csütörtök

Kárpátalján meggyalázták a magyar zászlót

Ismeretlenek megrongálták a Beregszász melletti Kerek-hegyen lévő magyar lobogót, miután leeresztették, és megpróbálták letépni az árbocáról.
A csütörtökre virradó éjjel történt zászlógyalázás tényéről egy beregszászi tanár számolt be az egyik internetes közösségi oldalon:

„Csillagászati és meteorológiai megfigyelések céljából csütörtök reggel a megszokottnál korábban, már 5.00 órára felértem a Kerek-hegyre. Észrevettem, hogy a Beregszász városa fölött álló kereszt mellett lobogó magyar zászlót meggyalázták. A zászlót a rúdról leeresztették (ehhez legalább két ember szükséges, mert magasan van a kötélzet elérhető része), a piros színű részt letépték. Valószínűleg az egész zászlót le akarták tépni, és csak ez a rész szakadt le, de ezzel az „eredménnyel" is megelégedtek az elkövetők."

Megrongált magyar zászló Beregszásznál
Forrás: Origo
A hír megosztója hozzáteszi: nem lehet tudni, hogy az esemény összefüggésben van-e a beregszászi főkonzul szerdai búcsúztatójával. Megjegyzi, hogy az ortodox egyházi naptár szerint nagy ünnep, az Istenszülő Szűz Mária mennybevételének ünnepnapja van.
A cselekmény egyértelmű magyarellenes jellegét támasztja alá, hogy a tanár által a hajnalhasadáskor készített fénykép tanúsága szerint a magyar nemzeti trikolor mellett lobogó ukrán állami zászlót az elkövetők nem bántották.
Kárpátalján az elmúlóban lévő nyár – a katonai mozgósítások körül kialakult riadalmon kívül – viszonylagos nyugalomban telt el az Ukrajnában élő magyar kisebbség sérelmére elkövetett atrocitások tekintetében. Szeptemberben lesz fél éve annak, hogy a Vereckei hágón két ismeretlen gyújtogatással megrongálta a magyar honfoglalási emlékjelet. Bár a hatóságok akkor az ügy mielőbbi felgöngyölítését ígérték, a tettesek kilétére máig sem derült fény.

http://www.origo.hu1 megjegyzés:

  1. Attól a sovén nemzettől nem is lehet mást elvárni..úgy is vannak .egy egész ukrán hadsereg nem bír el ezer önkéntes harcossal..kész röhej kérik a segítséget ,csak nem igen van bátorsága senkinek segítséget nyújtani ,,, már unja az orosz medve is a hazudozásukat..

    VálaszTörlés