2014. augusztus 1., péntek

Erdély nem volt soha Magyarországé, Magyarország nem létezett különálló államként, Orbánnak meg pszichiátrián a helye

Erdély nem volt soha Magyarországé, Magyarország nem létezett különálló államként, Orbánnak meg pszichiátrián a helye. A román szélsőségesek nem heverték ki a Tusványosi Nyári Szabadegyetemet.A Tusványosi Nyári Szabadegyetem utórezgései nem tűntek el nyomtalanul Erdélyben, a román nemzet állapotát vigyázó portálon (stareanatiunii.com) a Noua Dreapta szélsőséges csoportosulás Arad megyei fiókja a magyarság autonómiát szorgalmazó vezetőinek címzett sajtóközleményben riogat Románia feldarabolásával. Amely riogatás egyben Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levél is, akit egyenesen pszichiátriára küldenének a szerzők.
Újabb gyomorforgató, csúsztatásokkal és sajátos cinizmussal felturbózott sajtközlemény következik, amelyből az is kiderül, Erdély soha nem volt Magyarországé.
Az Új Jobboldal (fotó: erdely.ma)
A Noua Dreapta Arad megyei szervezete tudomást szerzett az úgynevezett tusnádfürdői „Nyári Szabadegyetemről" ahol jelen voltak a magyarság azon vezetői, akik Székelyföld autonómiáját, tágabb értelemben ROMÁNIA FELDARABOLÁSÁT, Erdély elszakítását, és Nagy-Magyarország megalakítását akarják.
Ezen a mélyen románellenes felvonuláson – ahogy már megszokhattuk – jelen volt Tokos (így!) László és Orbán Viktor, két szolgalelkű politikus, két románellenes, destabilizáló elem. Már sem meglepődve nem vagyunk, sem aggodalommal nem tölt el jelenlétük és elhangzott diskurzusuk. Tudjuk, hogy az általuk elmondottak csupán „magyar NÉPMESÉK", és ennek megfelelően kezeljük őket. Hogy az RMDSZ nem volt jelen ezen a bálványosi nyári álarcosbálon, egyszerű utópia. Meggyőződésünk, hogy egyre több magyar nemzetiségű állampolgár megérti, hogy itt Romániában létezik szabadság és a kisebbségek jogainak olyan elismerése, amilyen sehol máshol Európában, a Tokos László és Orbán Viktor kaliberű egyének pedig NEM hoznak jólétet és fejlődést, csupán gyűlöletet és elégedetlenséget.
tusnad2014
A bálványosi nyári "álarcosbál" (fotó: stareanatiunii.com)
Ezért is engedtük meg magunknak, hogy levélben forduljunk Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy ne nézzen hülyének minket. Nekünk is van méltóságunk és becsületünk, hogy a szemébe mondjuk, mit gondolunk róla, és nacionalista-sovén meséiről!
Orbán Viktor Miniszterelnök Úr,
Úgy vettük észre, hogy Tokos László oldalán ön évről évre jelen van Tusnádfürdőn. Valószínűleg önnek egészségügyi problémái vannak. Tájékoztatjuk, hogy hasonlóan jó létesítményeink máshol is vannak, nem csak Tusnádon.
Javasolni tudjuk Socola – Iasi Zam vagy Gataia létesítményeket (pszichiátriai központokról van szó !!! – szerk.) Van miből válogatni. Mi mindenképpen jó egészséget kívánunk.
Ide küldenék Orbánt... (fotó: cronicadeiasi.ro)
Mégis el szeretnénk mondani, hogy azokat a „magyar népmeséket", amelyeket ön Tusnádon mesél a romániai magyarság autonómiájáról, már az óvodás gyermekek sem hiszik el. Mindenki tudja, hogy Magyarországnak soha nem volt a tulajdonában Erdély. És azt is tudjuk, hogy a mohácsi csata óta (1526) 1868-ig Magyarország NEM LÉTEZETT önálló államként, majd 1918-ig annak a rossz emlékű birodalomnak volt a része, amely soha többé nem lesz. Önök pontosan ugyanolyan eszközök,…mint amilyen Kun Bella (így!) is volt. Tudjuk, mit művelnek, és milyen céljaik vannak. Azonban világosan elmondjuk, jó lenne, ha azzal foglalkoznának, miként adják vissza Románia azon értékeit, amelyek Magyarországon vannak – például a Gozsdu Alapítványt vagy a Lánchídat (amely a román SINA család tulajdona)!
Soha nem volt Magyarországé? (fotó: hunsor.se)
Jó lenne, ha megértené, hogy az ön által elhintett méreg ellenszerét már felfedezték. Azt a tényt, hogy ön évről-évre ide jön Tusnádra, reklámként fogjuk tekinteni e gyönyörű román üdülőtelep vonatkozásában. Jöjjenek minél többen, fejlesszék a román turizmust, ez az egyetlen pozitív dolog, ami a látogatásaikról elmondható.
Egyébként meg jó egészséget, és a következő Nyári Szabadegyetemig olvassa el, az 1330. évi Posadai csatáról szóló könyvet.
Kellemes olvasást és jó egészséget,
Angel Popescu
Noua Dreapta Arad megyei fiók
2 megjegyzés:

  1. Vajon mikor kezdik el a kezelését? Mert már ideje lenne!!!!

    VálaszTörlés
  2. A roman gyerek ismer minden romaniai ideggyogyaszatot. Szerintem most is hetvegi szabira jött onnan ki.

    VálaszTörlés